Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Clatite kimchi crocante
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  KIMCHI - reteta coreeana de muraturi
872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dakdoritang -reteta coreeana
2.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japchae
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kimchi de castraveti
2.638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasanjeok-reteta coreeana
2.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oi - kimchi reteta vegetariana ,coreeana
723 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nakji Bokkeum -reteta coreeana
1.709 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baechu Kimchi -reteta coreeana
2.015 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pui picant-reteta coreeana
2.649 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Kimchi -reteta coreeana

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.12.2013  Adauga la favorite 2.628 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

- 0.5 kg varza

- 3 linguri sare

- > 1 lingura de miere, dupa gust

- 1 lingura usturoi pisat

- 1 lingura ghimbir dat pe razatoare

- 3 fire ceapa verde taiata marunt

- > 1 lingura de chilli pepper (sau pasta de chilli), dupa gust

- 1.5 litri apa.



Frunzele de varza se curata de cotoare, se presara foaie cu foaie cu sare (in total 2 linguri), se pun intr-un castron mare, si se adauga 1 litru de apa rece peste ele. Vasul se acopera cu o farfurie peste care se pune o greutate, pentru a ne asigura ca tot continutul este acoperit de lichid, si se lasa pana a doua zi.



In ziua urmatoare se spala bine fiecare frunza, pentru a nu pastra lichid sau sare pe ele, apoi se presara uniform cu urmatoarele ingrediente, cate o lingura din fiecare: sare, miere, usturoi, ghimbir, ceapa verde, chilli. Se pun toate intr-un borcan mare, se adauga o cana si jumatate de apa calduta, si se acopera gura acestuia cu o farfurie. Datorita procesului de fermentatie ce va urma, este recomandat ca borcanul sa nu fie inchis ermetic, cu capac, si sa avem grija sa nu fie foarte plin (sa lasam minimum 3 degete deasupra continutului, pentru a permite fermentatiei sa aiba loc, fara ca lichidul sa dea pe dinafara).



Dupa 2-3 zile Kimchi este gata si putem incepe sa-l consumam. Din acest moment va fi necesar sa fie depozitat intr-un loc racoros.



Sa avem insa in vedere ca Kimchi ajunge la maturitate din punct de vedere nutritional, abia dupa 2-3 saptamani de fermentatie, sub 7 grade Celsius, asa ca, pentru a beneficia de tot complexul sau de efecte, ideal ar fi sa ii permitem acest interval de timp pentru a-l consuma.






Mancarea traditionala de milenii a Coreei, avand in prezent pana la cateva sute de variatiuni, Kimchi este totodata una dintre cele 5 cele mai sanatoase mancaruri din lume, dupa clasamentul realizat de presigioasa revista "Health Magazine".




Beneficiile acestui aliment sunt nenumarate:

-regleaza digestia si sustine sanatatea intestinala, prin culturile bacteriene continute (intr-o cantitate chiar mai mare decat cele din iaurt)

- trateaza si previne obezitatea. Coreea este recunoscuta ca avand o rata deosebit de redusa a obezitatii(3.5%, comparativ cu SUA, 34%)

- este un aliment foarte sarac in calorii

- accelereaza metabolismul

- are deosebite proprietati nutritionale si antioxidante, datorita ingredientelor continute (in special chilli si usturoiul)

- imbunatateste circulatia si nivelul colesterolului

- efect energizant

- foarte bogat in vitamine (in special vitaminele C, A, B si D), caroten, calciu si fier

- importanta sursa de fibre si minerale

- acidul lactic rezultatat din procesul de fermentatie, duce la crearea de bacterii specifice, numite lactobacili, ce s-au dovedit a avea un rol important in prevenirea infectiilor intestinale

- incetineste procesul de imbatranire a pielii, prin stimularea formarii colagenului (demonstrat prin studii de specialitate, asupra unui numar important de subiecti)

- blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase

- se poate pastra pe termen lung (pana la 6 luni), fara a necesita conditii speciale (este doar necesar ca temperatura sa nu scada sub 7 grade Celsius), fiind astfel o mancare deosebit de comoda si la indemana

- si, nu in ultimul rand, face parte din categoria raw vegan, constituind o mancare cu inalte calitati nutritive, putandu-se adapta cu usurinta oricarui gust, prin posibilitatea de a varia ingredientele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.