Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  : Bazeaza-te pe ceaiul verde
565 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fasolea boabe-numai vesti bune!
1.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce greseala facem atunci cand gatim fasole
1.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fasolea neagra si beneficiile ei
1.694 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  pepene verde: surprinzatoare oferite de coaja de pepene
495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului verde
1.701 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 alimente care ard grasimea de pe corp
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detoxifierea cu pepene verde
1.640 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colesterol marit? Redu-l cu ceai verde!
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tinctura de laptuci (salata verde)
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Fasole verde

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.06.2012  Adauga la favorite 1.827 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
cateva argumente care ar...


Iubeste iaurtul!

Iaurtul este unul dintre alimentele cele mai raspandite in Balcani, de unde a ajuns in State,...


Cartofi noi

Sunt cartofi noi pe tarabe! Este momentul perfect sa ne bucuram de dulceata si finetea lor, de...


Fasolea verde este o leguma magica, care combina toate calitatile si toate beneficiile legumelor, pentru un numar nesemnificativ de calorii. Fasolea verde (rasfoieste colectia noastra de retete cu fasole verde), merita toata atentia si toata recunostiinta noastra. Facem o plecaciune in fata unui morman de fasole verde si trecem in revista o parte din calitatile acesteia, dat fiind faptul ca nu ne ajunge spatiul sa le numim pe toate.



Fasolea este originara din Peru, America de Sud. Europenii au gustat fasolea boabe si pe cea verde abia dupa ce spaniolii s-au intors din Lumea Noua. Incepand din secolul al-XVI-lea fasolea s-a raspandit in toata Europa. Fasolea verde este recoltata imatura, iar pentru aceasta, calitatile sale nutritionale sunt cu totul si cu totul exceptionale. Fasolea verde este foarte bogata in vitamine si minerale, antioxidanti si fibre, toate facand din aceasta leguma o adevarata minune!

O portie de 125 de grame de fasole verde are doar 40 de calorii, dar asigura aportul a 25% din necesarul zilnic de vitamina K, 20% din necesarul de vitamina C si de vitamine din grupul B. Fasolea verde este o sursa excelenta de omega 3, 125 de grame aducand aproape 10% din doza zilnica. Fasolea verde este o buna sursa de minerale: fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, mangan si cupru, toate impachetate in 20 la suta din necesarul zilnic de fibre de foarte buna calitate. Fasolea verde contine si o cantitate apreciabila de proteine vegetale, fiind ideale in dietele vegetariene si nu numai. Cantitatea mare de fier si vitamina K pe care fasolea verde le contine o recomanda in ameliorarea si prevenirea bolilor de sange.

Fasolea verde este o sursa de antioxidanti si fitonutrienti, incepand de la beta-caroten si luteina, si terminand cu violaxantin si neoxantin. Toate acestea sunt beneficie sistemului cardiovascular. In plus, stimuleaza imunitatea generala activand sistemele naturale de protectie impotriva celulelor de tip canceros. Fasolea verde este un suport pentru sistemul osos ca urmare a combinatiei speciale de minerale pe care o contine (proportia intre calciu, fosfor si potasiu este perfecta), scrie WH Food.

Dincolo de toate acestea fasolea verde face parte din categoria legumelor care contin calorii "negative", fapt care o recomanda in toate dietele pentru scaderea in greutate, dar si in cadrul unui regim de viata sanatos. Fierte in apa sau la abur, cu un strop de ulei si suc de lamaie fasolea verde este garnitura perfecta.

Un secret: daca vrei ca fasolea sa-si pastreze culoare verde intensa dupa fierbere, adauga in apa in care le gatesti o lingura de ulei. Pune fasolea la fiert dupa ce apa clocoteste si fierbe fasolea cel mult 4 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca din nou. Cand este gata spala fasolea sub un jet scurt de apa rece (nu te teme, nu se racesc, dar isi pastreaza culoara) si adauga putin suc proaspat de lamaie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.