Fasolea are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Are virtuti deosebite, printre altele fiind cunoscuta si sub denumirea de „mancator de zahar" pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Consumul zilnic al unei cantitati de circa o farfurie de fasole verde, spre exemplu, poate ajuta la scaderea valorii colesterolului cu pana la 20%.
Mancand fasole in mod constant veti obtine nenumarate avantaje pentru ca:
• Micsoreaza riscul de cancer la colon
• Fasolea reduce colesterolul din sange, ca si LDL sau “colesterolul rau" care provoaca boli de inima
• Fasolea reduce riscul de aparitie a diabetului de tip II
• Fasolea imbunatateste controlul diabetului de tip 1 & 2 si, deci ii ajuta pe diabetici
• Intareste sistemul imunitar
Fasolea este recomandata in curele de slabire si in dietele echilibrate pentru ca are un nivel ridicat de carbohidrati cu eliberare lenta, proteine, fibra, este saraca in calorii, grasimi si sodiu si nu are colesterol! O jumatate de farfurie de fasole pe zi poate fi de folos in respectarea unei diete echilibrate.
Fasolea este o sursa de proteine fara grasime. Organismul converteste proteinele in amino-acizi care repara tesutul muscular si sistemul osos. Proteinele ajuta si la lupta impotriva infectiilor, la vindecarea ranilor si la regularizarea nivelului enzimelor si hormonilor.
In plus, in fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi – nutrientii care furnizeaza energie pentru muschi si creier. Acestia au un indice glicemic foarte mic cu abilitatea unica de a oferi energie pe o perioada de timp foarte lunga pentru ca se elibereaza foarte incet in sistemul circulator.
*Bine de stiut! Atunci cand fierbeti fasolea puneti si cateva boabe de piper negru. Astfel veti potoli o eventuala “galagie"