Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ceaiul de maghiran iti da un somn linistit
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arsuri de stomac si ragaieli
2.576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diabetul
1.640 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce mancam dupa operatia de colecist?
2.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de sanatos e regimul vegetarian?
979 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2 kilograme, in 24 de ore.
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consumul de vitamina C. 10 beneficii importante
140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scarlatina
1.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce mananci daca nu tolerezi lactoza
491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Magnolia, antioxidant natural
378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Regimul antistres

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.03.2022  Adauga la favorite 258 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Putem domoli stresul (si) prin alimentatie? Se pare ca da. Unele vitamine sau alte substante continute din hrana influenteaza starea psihica si rezistenta la stres.

Nu exista alimente-minune care sa alunge efectiv stresul. Cu toate acestea,este bine de stiut ca trebuie sa avem grija fata de unele aspecte atunci cand suntem tensionati.

Atentie si la modificarile comportamentului alimentar! In jur de 60% din persoanele stresate au tendinta de a manca mai mult. La altii,stresul este insotit de pierderea apetitului,ceea cea poate duce la malnutritie.

Ce vitamine si minerale sa nu-ti lipseasca
Este bine sa avem grija ca din hrana sa nu ne lipseasca vitaminele si mineralele necesare pentru sustinerea imunitatii,care este mai slabita de stres.


Vitamina A



Dincolo de beneficiile in ceea ce priveste mentinerea sanatatii pielii si a unghiilor,vitamina A creste rezistenta in fata infectiilor. Surse de vitamina A:ulei de peste,ficat de vita,de porc,lactate,galbenus,morcov,spanac,broccoli,caise,citrice.

Vitaminele din complexul B joaca un rol important pentru buna functionare a sistemului nervos si pentru productia neurotransmitatorilor. De asemenea,ajuta la sinteza serotoninei,al carei deficit poate duce la depresie,iritabilitate,nervozitate si al carei nivel poate fi scazut in perioadele de stres. Surse de vitamine din complexul B:carne,ciuperci,fasole,peste,cereale integrale,drojdie de bere,linte,banane.


Vitaminele din complexul B joaca un rol important pentru buna functionare a sistemului nervos si pentru productia neurotransmitatorilor. De asemenea, ajuta la sinteza serotoninei, al carei deficit poate duce la depresie, iritabilitate, nervozitate si al carei nivel poate fi scazut in perioadele de stres. Surse de vitamine din complexul B: carne, ciuperci, fasole, peste, cereale integrale, drojdie de bere, linte, banane.

Vitamina C

Stresul ne „fura“ din vitamina C, implicit, imunitatea va fi mai slabita, lucru ce implica un risc mai mare de infectii. Surse de vitamina C: citricele, patrunjelul, ardeiul gras, catina, varza.

Magneziul este implicat in functionarea celulei nervoase, fiind un mineral indispensabil pentru cei stresati. Surse de magneziu: fasolea, carnea, ouale, lactatele, bananele.

Calciul este implicat nu numai in sanatatea oaselor, ci si in echilibrarea sistemului nervos. Surse de calciu: lapte, iaurt, branza, seminte de susan.

Potasiul joaca un rol important in mentinerea sanatatii inimii, fiind, de asemenea, implicat si in activitatea sistemului nervos. Starile de nervozitate, insomnia si depresia pot fi puse pe seama carentei acestui mineral. Surse de potasiu: fasole, smochine, banane.

Mizeaza pe cereale integrale si peste
Cerealele integrale (ovazul, orzul, hrisca) contin vitaminele E (cu actiune antioxidanta), B1, B2, B5, B6, B9 (necesare pentru piele, muschi, creier), magneziu (esential pentru functionarea sistemului nervos si muscular si pentru reducerea stresului), seleniu si zinc (valoroase pentru imunitate) si fier (combate oboseala).

La randul lui, pestele gras (somon, ton, macrou) este bogat in acizi grasi Omega-3 si fosfor (protectori ai sistemului nervos), precum si in vitaminele B5, B9 si B12, eficiente contra stresului si oboselii.

De evitat!

In episoadele in care suntem stresati este bine sa consumam cu moderatie sau chiar sa evitam: dulciurile concentrate, cafeaua, prajelile, alcoolul, mezelurile, cerealele rafinate si grasimile.

Ciocolata, buna pentru starea de spirit
Cateva dintre ingredientele ciocolatei au efecte pozitive asupra moralului si probabil ca stii acest lucru. Ciocolata este sursa de magneziu, ale carei efecte antistres sunt cunoscute. De asemenea, contine triptofan, un aminoacid necesar pentru producerea serotoninei, hormon al bunei dispozitii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.