Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  7 alimente care iti curata ficatul de toxine
797 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru curatarea vaselor de sange
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale pentru hemoroizi
291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc care dizolva tot ce mananci
334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ulei de macese
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile usturoiului negru
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai bun Colagen natural pregatit in casa
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ACIDUL ALFA LIPOIC si rolul sau benefic
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scad glicemia (hemoglobina glicata / A1c) NATURAL? |
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru colesterol si trigliceride:
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Magnolia, antioxidant natural

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.02.2021  Adauga la favorite 464 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Planta de ornament si medicinala, in China este folosita inca din 1083 la vindecarea unor boli. In medicina traditionala chineza se foloseste scoarta trunchiului arborelui Magnolia Officinalis, la realizarea unor preparate eficiente in tratamentul ulcerului, gastritei, tusei, a starilor de diaree, greata si voma.

Scoarta arborelui contine magnolol si honokiol, substante care s-au dovedit a fi benefice in tratarea anxietatii. In Japonia, specia Magnolia Obovata era folosita in acelasi scop. In timp, s-a dovedit proprietatea acesteia si de a reduce alergiile si reactiile astmice. Scoarta de magnolie are si calitati de hepatoprotector.

Parfumul delicat al magnoliei are si o calitate la fel de importanta: efectul antistres si relaxant, de aceea este folosit si pentru odorizarea aerului din incaperi. Asiaticii utilizeaza scoarta de magnolie in lupta impotriva stresului, inclusiv in atacurile de panica, datorita efectelor sedative pe care le are aceasta.
Cercetatorii din mai multe universitati prestigioase ale lumii au realizat, in ultimii ani, tot mai multe studii privitoare la efectele terapeutice ale magnoliei, reusind sa faca o lista, inca succinta, a beneficiilor aduse de magnolol si honokiol, substante prezente mai ales in scoarta, dar si in bobocii de floare.

Magnolia a atras interesul cercetatorilor din domeniul medicinei dentare deoarece extractul din scoarta de magnolie opreste inmultirea bacteriilor responsabile cu aparitia cariilor sau a bolilor paradontale.

Magnolia Officinalis este folosita ca tonic in perioada de convalescenta. Mugurii sunt folositi pentru reducerea indispozitiilor si problemelor intestinale. Magnolia Liliiflora este inregistrata in „Istoria Farmaceutica Naturista" drept o planta „drog" pentru durerile de cap. Alcaloizii, care se extrag din mugurii Magnoliei Salicifolia, actioneaza ca agenti anti-inflamatorii, inhibitori ai sistemului central nervos si agenti blocanti neuromusculari.

Magnolia si-a mai demonstrat eficienta si in osteoporoza si protejarea functiei cardiovasculare. Se cunoaste, de asemenea, eficienta acesteia in reducerea poftei de mancare si in normalizarea greutatii corporale, precum si in eliminarea insomniilor
Bobocii de magnolie sunt utilizati de asiatici in special si in tratarea sinuzitei si a congestiilor cerebrale, evident, alaturi de un tratament alopat corespunzator, potrivit theepochtimes.com. Un ceai de plante cu flori de magnolie si alte ierburi chinezesti s-a dovedit a imbunatati starile in sinuzita cronica dupa un consum de sase saptamani.

Recent, s-a dovedit ca extractul de magnolie are calitati neasteptate fiind, printre altele, anticoagulant. Poate impiedica sangerarea sau formarea de cheaguri in timpul interventiilor chirurgicale. Extractul din petale de magnolie fermentat s-a dovedit, de asemenea, a fi un promitator antioxidant natural si agent anti-cancer, potrivit cms.herbalgram.org.

Pentru amplificarea beneficiilor unor suplimente alimentare, in prezent, scoarta de magnolie a inceput sa fie adaugata tot mai des in acestea, mai ales pentru a proprietatile calmante.

Magnolia este una dintre cele mai vechi plante care mai exista ca specie si in prezent. Este un arbore extrem de vechi, care dateaza inca din antichitate. In sapaturile arheologice, efectuate cu ani in urma, au fost gasite exemplare fosilizate de magnolie acuminata, care data de mai bine de 20 de milioane de ani.

Sursa: Agerpres


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.