Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Michel Foucault
1.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michel Houellebecq
301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marguerite Yourcenar
1.180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roland Barthes
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frederic Mistral
832 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vanatori de planete | Odiseea interstelara
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nostradamus
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria dirijabilului
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ludovic Spiess
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele astrologiei
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Michel de Montaigne

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.12.2014  Adauga la favorite 977 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Michel Eyquem de Montaigne-Delecroix (n. 28 februarie 1533 - d. 13 septembrie 1592) a fost unul din cei mai importanti scriitori francezi ai Renasterii.

Este cunoscut ca fiind cel care a popularizat eseul ca specie literara si pentru usurinta cu care trecea de la speculatii intelectuale serioase la anecdote, unele cu caracter autobiografic. Colectia sa voluminoasa de „Essais" (cuvant ce insemna propriu-zis „Incercari") contine unele din cele mai influente eseuri din istoria literaturii occidentale. Scrierile lui Montaigne au influentat in mod direct scriitori variind de la William Shakespeare la Ralph Waldo Emerson, sau de la Jean-Jacques Rousseau la Friedrich Nietzsche.

Pe timpul vietii, Montaigne a fost apreciat mai mult pentru calitatile sale ca om de stat decat pentru cele de scriitor. Tendinta afisata in eseurile sale de a divaga spre anecdote si meditatii personale era vazuta pe atunci ca un defect mai degraba decat o inovatie, iar moto-ul sau „Eu insumi sunt tema cartii mele" a fost privit de catre scriitorii contemporani ca o forma de „rasfat". Cu timpul, insa, Montaigne va fi recunoscut ca cel care a exprimat, poate mai bine ca oricare alt autor din timpul sau, gandurile si indoielile care ii framantau pe oamenii din epoca sa. Ramanand, intr-o masura remarcabila, modern si in ziua de astazi, incercarea lui Montaigne de a analiza lumea prin intermediul unicului filtru implicit al sau, propria judecata, a facut ca scrierile sale sa fie mai accesibile decat cele ale oricarui alt scriitor renascentist. Literatura non-fictionala moderna isi datoreaza in mare parte nasterea lui Montaigne, iar scriitori de toate orientarile continua sa se inspire din opera lui Montaigne, datorita imbinarii reusite a culturii si a autobiografiei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.