In imensitatea cosmosului, s-ar putea dezvolta viata pe o alta planeta decat Pamantul? In patru parti, o serie de documentare fascinanta de anticipare stiintifica.
In 1995, Michel Mayor si Didier Queloz, doi astrofizicieni elvetieni, l-au prezentat lumii pe Bellerophon, denumire oficiala „51 Pegasi b". Situata in constelatia Pegasus, la 50 de ani lumina de Pamant, este prima planeta identificata in afara Sistemului nostru Solar. Descoperirea acestei prime exoplanete revolutioneaza conceptia pe care o aveam anterior despre Univers. De asemenea, deschide un camp de investigatie pentru stiinta. De atunci, astronomii din intreaga lume au identificat deja peste 3.000 in galaxia noastra. Cunostintele devin din ce in ce mai rafinate: stim acum ca in jurul fiecarei stele se afla cel putin o planeta pe orbita si ca aproape un sfert dintre ele ar putea oferi conditiile necesare dezvoltarii vietii.
Educativ si spectaculos
In 2207, un vas interstelar nelocuit va ajunge poate, dupa o calatorie de o jumatate de secol, la Minerva-B, o exoplaneta asemanatoare Pamantului situata la 4,5 ani lumina de noi, sau aproape 40.000 de miliarde de kilometri! Bazat pe aceasta premisa futurista, aceasta captivanta serie de documentare examineaza toate progresele deja realizate si faptele tehnologice care ar trebui sa fie realizate inainte ca o sonda sa poata explora intr-o zi o planeta extrasolara capabila sa gazduiasca o forma de viata. Imbogatita cu numeroase marturii ale expertilor (astronomi, astrofizicieni, planetologi, specialisti in propulsie, geologi, geofizicieni etc.), aceasta aventura impartita in patru parti imbina rigoarea stiintifica si imaginile spectaculoase generate de computer. O excursie fabuloasa