Granadilla contine vitaminele A, C, K, calciu, fier si fosfor, iar din 100 de grame de pulpa se consuma 3.2g de fibre, 1.5g grasime si 0.3g proteine.
Granadilla creste in zone sub-tropicale din Anzi, Africa si Australia, iar la noi se gaseste prin hipermarketuri si se vinde la bucata.
Exista doua tipuri principale de fructe ale pasiunii cultivate la scara larga: cele mov si cele galbene. Fructele de granadilla au o forma rotunda spre ovala si un diametru de 4 pana la 8 centimetri, are coaja tare ca mangosteen-ul. Greutatea medie este de aproximativ 35 – 50 g.
Coaja este tare si alunecoasa, semintele sunt tari si negre protejate de o pulpa transparenta si gelatinoasa. Aceasta pulpa este partea comestibila a fructului si are un gust dulce. Unii spun ca are gustul gumei de mestecat.
Beneficii ale fructului pasiunii
Delicios, fructul pasiunii este bogat in antioxidanti, minerale, vitamine si fibre. O suta de grame contin aproximativ 97 calorii. Fibrele din acest fruct ajuta la inlaturarea colesterolului de tip „rau" din organism. Mai mult, functionand ca un laxativ, ajuta la protejarea colonului, actionand astfel ca un anticancerigen.
Granadilla este bogata in vitamina C, ajutand organismul sa reziste in fata racelilor.
Fructul contine, de asemenea, o suficienta cantitate de vitamina A, care este esentiala pntru vedere.
Granadilla proaspata este foarte bogata in potasiu, care ajuta la regularizarea batailor inimii si a presiunii din sange.