Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce mancam cand avem probleme cu tiroida?
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hipotiroidism – cauze si simptome
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TIROIDA - BAROMETRUL SANATATII TALE
969 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiroida -analize
1.861 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tine cu dintii de tiroida ta
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nasterea prin cezariana
836 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 simptome ca ai PROBLEME cu CIRCULATIA
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simptome ale dereglarii tiroidei
1.155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele semne ale dementei
486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SEMNE ca ai RINICHII BOLNAVI!
968 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

7 semne ca ai probleme cu tiroida.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.03.2022  Adauga la favorite 267 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
De cele mai multe ori, atunci cand simtim ca se intampla ceva cu corpul nostru suntem tentati sa dam vina pe o banala raceala, pe alergiile de sezon sau pe varsta. Daca de cele mai multe ori nu gresim mult, totusi aceste semnale pe care le da organismul pot avea cauze mai grave.

De aceea este foarte important sa acorzi o atentie deosebita mesajelor pe care corpul ti le trimite. Cum ar fi in cazul in care te confrunti cu o problema a glandei tiroide. Desi este o glanda micuta, tiroida este responsabila pentru producerea hormonului tiroidian, care regleaza metabolismul, temperatura si bataile inimii.

In cazul in care un tiroida este afectata, devine fie hiperactiva, producand prea mult hormon, fie hipoactiva, dezvoltand prea putin hormon.

Iata care sunt semnalele care iti spun ca ai o problema la nivelul glandei tiroide:

1. Senzatie continua de tristete sau de deprimare

Potrivit Clinicii Mayo, o tiroida hipo sau hiper activa iti poate modifica complet starea de spirit. Prea putin hormon tiroidian poate afecta nivelul de serotonina, hormonul "fericirii", ceea ce te face sa te simti trist si chiar deprimat.

Pe de alta parte, prea mult hormon tiroidian te poate face sa fii nelinistit, agitat si chiar usor iritabil.

2. Constipatie

Daca sufera de constipatie si nu exista niciun motiv extern, cel mai probabil este de vina o reducere drastica a productiei hormonului tiroidian. Este





3. Dormi mult

Evident, poti pune nevoia sporita de somn pe seama oboselii. In plus, fiecare din noi avem o problema cu trezitul dimineata. Totusi, atunci cand organismul tau cere tot mai des odihna, cand te simti slabit si lipsit de energie, cand ti-e somn chiar si in miezul zilei, atunci trebuie sa consulti un endocrinolog.

4. Ai pielea uscata si iti cade mult par

Ai pielea uscata si nici macar nu e iarna? Simti nevoia sa te scarpini incontinuu? Poate fi un simtom de hipotiroidism. Metabolismul incetinit poate reduce transpiratia. De asemenea, parul si unghiile fragile sunt un alt semnal al afectarii tiroidei.

5. Ai luat brusc in greutate

Desi cresterea in greutate poate fi cauzata de mai multi factori, o ingrasare brusca, fara nici o modificare a obiceiurilor alimentare trebuie sa fie un motiv de ingrijorare. De cele mai multe ori aceasta crestere in greutate inexplicabila este cauzata de o tiroida hipoactiva.

6. Ti-a scazut apetitul sexual

Un nivel scazut al hormonului tiroidian este echivalent cu un libido scazut, scrie Health.com. Atunci cand apetitul pentru sex devine tot mai scazut e cazul sa te ingrijorezi si sa cauti care sunt cauzele.

7. Resimti dureri musculare

Atunci cand faci efort fizic e posibil sa resimti dureri musculare. Insa atunci cand acestea apar fara sa nicio explicatie la indemana, cand iti amortesc mainile, picioarel fara motiv atunci trebuie sa dai fuga la medic. O lipsa a hormonului tiroidian poate deteriora nervii care transmit semnalele de la creier spre restul corpului. Rezultatul? Furnicaturi inexplicabile si junghiuri.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.