Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Beneficiile pentru sanatate ale sparanghelului de mare
1.144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sparanghelul
1.547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sparanghelul, eroul sanatatii tale
501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Culoarea normala a urinei
410 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care cresc nivelul de colesterol bun
1.019 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta Dukan-10 alimente obligatorii
1.687 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentatie infarct miocardic
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 de alimente fara calorii
1.903 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Topul alimentelor-otrava pentru cardiaci
922 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre pH-ul organismului
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Sparanghel

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.02.2015  Adauga la favorite 1.279 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Are gust fantastic si efecte nemaipomenite asupra sanatatii. Asa poate fi descris pe scurt sparanghelul, aceasta leguma mai putin cunoscuta si consumata la noi in tara, dar atat de adorata de alte civilizatii si pe buna dreptate.

Avand in vedere ca insusi regele Ludovic al XIV-lea a dispus construirea de solarii speciale pentru a se bucura de sparanghel tot timpul anului, leguma capatand astfel titulatura de “hrana regilor", trebuie sa aflam si noi de ce este atat de apreciata aceasta leguma.

Iata in linii mari beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiaza, are proprietati antiimbatranire, este considerat afrodiziac, protejeaza impotriva cancerului, amelioreaza durerile si inflamatiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inima si malformatiile congenitale.

Sa luam acum, pe rand, toate aceste efecte benefice si sa descoperim care sunt, de fapt, substantele miraculoase din compozitia acestei legume.

Per portie, sparanghelul contine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grasimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care imbunatatesc digestia, are doar 40 de calorii, 0 colesterol sau grasimi, deci poate fi inclus in orice dieta de slabire. Potrivit specialistilor americani de la UCLA, sparanghelul este legume numarul 1 in procesele de detoxifiere.

Sparanghelul este bogat in glutation, un aminoacid cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele de radicalii liberi si toxine, astfel ca ne mentine pielea tanara si radianta, ca la 20 de ani.

Efectul afrodiziac al sparanghelului este datorat nu compusilor sai, ci mai degraba unui cumul de factori psihologici. Se pare ca forma sugestiva a sparanghelului este cea care, de fapt, face din aceasta leguma un foarte bun afrodiziac. Francezii numesc sparanghelul asperge, un termen care de regula este asociat cu…penisul.

Folatii din sparanghel fac ca aceasta leguma sa detina importante proprietati anticancerigene. Acesti compusi se gasesc in special in vegetalele verzi si in citrice si, desi frecvent se intampla ca acidul folic sa fie considerat unul si acelasi cu folatii, trebuie sa stiti ca acidul folic este un supliment derivat si nu are la fel de multe beneficii. Tot folatii sunt cei care ajuta la reducerea inflamatiilor si ameliorarea durerilor, dar si la reducerea riscului de boli de inima.

Sparangelul este bogat in vitamina K, care ajuta la dezvoltarea si cresterea densitatii osoase, prevenind astfel osteoporoza si osteoartrita. De asemenea, vitamina K este esentiala pentru sinteza osteocalcinului, proteina structurala din oase, cu rol de preluare si depunere a calciului exact acolo unde este nevoie.

O alta substanta din sparanghel numita inulina este extrem de benefica in dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, facand astfel digestia un proces mult mai usor.

Tot sparanghelul poate usura simptomele mahmurelii, dupa o noapte de alcool in exces, prin actiunea protectoare a aminoacizilor si mineralelor asupra celulelor hepatice. Asparagina, un alt compus din sparanghel are efect diuretic, deci ne ajuta sa eliminam toate toxinele si sarea in exces din organism, creste rezistenta organismului la oboseala si asigura functionarea normala a ficatului.

Acidul folic si folatii din sparanghel sunt extrem de indicati in regimul alimentar al viitoarelor mamici deoarece carenta in aceste substante creste semnificativ riscul de Spina Bifida (afectiune congenitala a coloanei vertebrale a fatului) si de anencefalie, malformatie caracterizata prin absenta cerebelului si a encefalului.

De asemenea, sparanghelul are efecte benefice si asupra tractului urinar, prevenind infectiile si aparitia pietrelor la rinichi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.