Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  CE SPUNE LIMBA TA despre STAREA SANATATII TALE
384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trateaza-te cu legume!
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SPUNE LIMBA TA despre STAREA SANATATII TALE
434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iata ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta!
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cata ceapa ar trebui sa fie mancata pentru a fi un medic
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile pentru sanatate ale sparanghelului de mare
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spun unghiile despre sanatatea ta
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sparanghel
1.262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sparanghelul
1.520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de urzica -
672 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Sparanghelul, eroul sanatatii tale

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.02.2021  Adauga la favorite 481 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sparanghelul contine o multime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K, si B6, in cantitati relativ mari. Doar cateva bucati de sparanghel contin 22% din valoarea zilnica recomandata de acid folic. In compozitia sa se regasesc cantitati mai mici sau mai mari de vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan, seleniu precum si fibre alimentare. Desi este lipsit practic de grasimi, are in componenta sa cantitati importante de acizi grasi de omega-3.

Chiar daca sparanghelul este apreciat pentru incomparabila sa aroma, calitatile sale terapeutice nu sunt deloc de neglijat. Chiar si numele sau, asparagus officinalis (lat. = medicament), indica aceste calitati. Chinezii, egiptenii, romanii si grecii au descoperit din antichitate aceste proprietati. In fitoterapie este utilizata partea aeriana a plantei, care se poate consuma ca atare, in diferite preparate culinare, sau sub forma de sirop, tinctura sau infuzie din lastari tineri.

In trecut, sparanghelul era folosit pentru tratarea afectiunilor care provocau inflamatii, precum artrita sau reumatismul.

Folatii sunt cei care ajuta la reducerea inflamatiilor si ameliorarea durerilor. Cu proprietatile antiinflamatorii si antioxidante, sparanghelul este un luptator desavarsit impotriva cancerului de vezica urinara, la san, de colon, pulmonar, de prostata, ovarian, etc. Tot folatii contribuie si la reducerea riscului de boli de inima. Acidul folic regleaza homocisteina aminoacizilor, care, la niveluri ridicate poate fi un puternic factor de risc in dezvoltarea bolilor de inima. Acidul folic si folatii din sparanghel sunt extrem de indicati in regimul alimentar al viitoarelor mame.

Consumat regulat al sucului de asparagus cu miere intareste muschii inimii, imbunatateste sanatatea tractului digestiv si al colonului, rezolvand si problemele legate de constipatie.

De asemenea, sparanghelul are efecte benefice si asupra tractului urinar, prevenind infectiile si aparitia pietrelor la rinichi.

Bogat in vitamina K, ajuta la dezvoltarea si cresterea densitatii osoase, prevenind astfel osteoporoza si osteoartrita. De asemenea, vitamina K este esentiala pentru sinteza osteocalcinului, proteina structurala din oase, cu rol de preluare si depunere a calciului exact acolo unde este nevoie.

Consumul de sparanghel ajuta la scaderea tensiunii arteriale si protejeaza impotriva aparitiei premature a cataractei.

O alta substanta din sparanghel numita inulina este extrem de benefica in dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, facand astfel digestia un proces mult mai usor.

Tot sparanghelul poate usura simptomele mahmurelii, dupa un consum de alcool in exces, prin actiunea protectoare a aminoacizilor si mineralelor asupra celulelor hepatice.

Asparagina, un alt compus din sparanghel are efect diuretic, ajutandu-ne sa eliminam toate toxinele si sarea in exces din organism, crescand rezistenta organismului la oboseala si asigurand functionarea normala a ficatului. Efectele sale diuretice ne ajuta, mai ales vara, in combaterea retentiei de apa. Ne ajuta si prin proprietati antiinflamatoare mai eficiente decat multe medicamente.

Bogat in vitamina B, sparanghelul contribuie de asemenea la imbunatatirea puterii de concentrare si a capacitatii de gandire. Poate de asemenea sa intareasca sistemul nervos, de aceea el este o arma impotriva stresului ameliorand si simptomele depresiei.

Sparanghelul este bogat in glutation, un aminoacid cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele de radicalii liberi si toxine, astfel ca ne mentine pielea tanara si radianta.

Sparanghelul este o leguma cu un continut caloric foarte mic, fiind recomandat in curele de slabire. In plus aceasta leguma are si proprietatea de a arde grasimile, datorita fibrelor pe care le contine, fibre ce forteaza organismul sa arda mai multe calorii iar continutul de oligoelementul crom potoleste foamea.

Este bine de stiut ca sparanghelul are un punct de rupere naturala intre partea de jos care este lemnoasa si mijlocul delicat, prin ruperea cu mana a fiecarei tulpini se poate afla acest punct. Daca tulpina este prea groasa, ea trebuie decojita cu un cutit de curatat legume, cele subtiri nu au nevoie de a fi decojite.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.