Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Iata ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta!
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rozaceea
1.184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spirometrie normala = de ce sa iau inhalatorul ?
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  AI GRIJA DE RINICHII TAI
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta
1.912 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de urzica -
586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zincul
1.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TULBURARI ALE APETITULUI
588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care este diferenta dintre ouale albe si cele maronii?
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lipsa calciului din organism
847 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Culoarea normala a urinei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2021  Adauga la favorite 307 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Urina iti spune niste chestii despre sanatatea ta. Prin culoare si miros.

Culoare modificata de alimente sau tratamente
Ai papat sparanghel? Salata de sfecla? Morcovi? Curcubeu in veceu! De la sfecla pipi se face Rosu-Imparat sau maro, de la sparanghel e verde-brotac, iar de la morcov se face companie de telefonie portocalie. Si de la chimioterapie tot culoare portocalie. Ar mai fi si nuanta de albastru, din cauza unor medicamente. Ce suav...

Sange in urina
Prezenta sangelui in urina poate fi cauzata de ceva inofensiv precum exercitiile fizice de forta sau unele medicamente, dar nu-i exclus sa fie semnul a ceva mai grav precum vreo boala a rinichilor, o anemie cu celule-secera, o prostata marita sau cancer de vezica urinara.

Infectia tractului urinar
Urina maronie, rosie sau verde, tulbure si cu un miros put...ernic ar cam duce cu gandul la o infectie a tractului urinar. Sunt destul de frecvente astfel de infectii, atunci cand bacteriile patrund in vezica urinara sau in uretra. Hai du-te la medic sa te trimita la analize. Si vezi ca nu trebuie sa umpli-ochi urocultorul ala ca nu dai proba pentru Cartea Recordurilor. Stai cuminte ca te faci bine cu antibiotic. Iti da doctorul reteta, nu pleci cu mana goala.

Deshidratare
Mai rarut, asa, cu mersul la baie? Si cand – VICTORIEEEE! - tarai ceva, e inchis rau la culoare? Parol, e deshidratare. Mai iti e si greata, simti si oboseala? Frate... nu e nicio indoiala: ai cu apa rafuiala.

Boala renala diabetica
Ai facut pipi cu spume? Nu rade ca nu-mi arde de glume! E semn ca ai in urina cacalau de proteina si asta e primul semn ca diabetul ti-a afectat vasele mici de sange ale rinichilor. Ca urmare retii mai multa sare, apa si deseuri. Nu-i bine... Vine insuficienta renala dupa tine. Caramba la doctor, la test de urina, sa vada daca gaseste in ea albumina.

Urina cu miros puternic
Alimentele, vitaminele si medicamentele pot schimba mirosul urinei. De exemplu, de la sparanghel o sa duhneasca a amoniac. Ucigator devine si daca nu bei destula apa sau iei un supliment de vitamina B6. Afectiuni precum diabetul, infectiile vezicii urinare sau renale dar si insuficienta hepatica schimba si ele mirosul urinei.

Blocaj
Tu vrei sa te golesti, dar nu prea reusesti. Sau disperi toaleta cu vizite dese si cand colo mai nimic nu iese. Cativa stropi. Mai mare deranjul. Sau urina e tulbure ori contine sange. Vezi sa nu fie pe-acolo un blocaj, niste pietre la rinichi, niste cheaguri de sange, o prostata marita, niste obstacole in uretra, vreun cancer al vezicii urinare. Ori te duci la doctor, ori iti chem Salvare!

Probleme cu ficatul sau vezica biliara
Culoare foarte intunecata de urina? Pictorul se numeste bilirubina si anunta direct (nu asa, intr-o doara) probleme cu ficatul sau vezica biliara.

Glomerulonefrita
Urina cu sange sau spumoasa, fata si glezne umflate, crampe musculare si mancarimi ale pielii. Toate astea se intampla atunci cand micutele filtre din rinichi se inflameaza si lasa lichidul si deseurile sa se acumuleze in corp, provocand hipertensiune arteriala sau insuficienta renala.

Vasculita
Pipilica de culoarea ceaiului, febra si dureri de corp. Au turbat anticorpii pe care ii produce organismul tau si care ar fi trebuit sa lupte cu germenii. In loc sa se rasteasca la ei, ataca vasele de sange din rinichi si le da dauna totala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.