Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Beneficiile consumului de feniculul
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitamina E
1.074 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nucile
1.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 semne ca ai intrat in travaliu
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Avortul
943 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  OBLIGATIILE MEDICULUI DE FAMILIE 2018.
1.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Grupele de sange si bolile
509 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consuma „Painea albinelor
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BALONARE si GAZE Intestinale? Ce BOLI pot ASCUNDE
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BALONARE si GAZE Intestinale? Ce BOLI pot ASCUNDE
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Fibromul uterin

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.05.2014  Adauga la favorite 1.270 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fibromul uterin, numit si miom sau leiomiom, este cea mai frecventa tumora solida benigna intalnita in ginecologie, care apare de cele mai multe ori la femeile cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani. Termenul de “tumora" este asociat in mod eronat cu cancerul. Practic, doar 0,2% - 0,5% dintre fibroame se pot transforma in cancer (sarcom), dar pot fi insotite de un cancer genital, avertizeaza medicul primar, Dr. Zorela-Adriana Sgarbura, doctor in stiinte medicale. De aceea este imperios necesar ca inainte de a lua o atitudine terapeutica, pacienta sa fie corect si complet investigata (examen ginecologic cu recoltarea testului Babes-Papanicolaou, ecografie transvaginala, histeroscopie, etc). Asadar, fibromul uterin este o maladie care nu poate fi incadrata in categoria cancerelor, ce se dezvolta treptat la nivelul peretelui uterin sau in interiorul cavitatii uterine, fiind alcatuit din tesut conjunctiv si fibre musculare netede.

Fibromul uterin poate fi de diverse marimi. El creste cu timpul, putand atinge dimensiuni considerabile, iar in cazul unei cresteri accentuate, poate deforma uterul si comprima organele vecine. Motivul aparitiei fibroamelor nu este pe deplin cunoscut, dar multe din studiile realizate au aratat ca factorii implicati in dezvoltarea lor sunt concentratiile fluctuante hormonale, in special ale estrogenului si progesteronului.

Conform datelor din literatura de specialitate, circa 20-40% dintre femei sufera de fibrom pana la varsta de 35 de ani, iar odata cu inaintarea in varsta ( pana la 50 de ani), procentul poate ajunge pana la 70-80%. Dupa menopauza, ca urmare a reducerii concentratiei hormonilor ovarieni, estrogen si progesteron, fibroamele nu mai cresc in dimensiuni.

Fibromul uterin poate fi descoperit in cadrul unui consult ginecologic de rutina sau prin efectuarea unei ecografii transvaginale.

Din pacate, multe dintre femei nu merg cu regularitate la ginecolog, motiv pentru care, de multe ori, diagnosticul este pus intr-un stadiu foarte avansat al bolii, atunci cand nu se mai poate beneficia de terapia conservatoare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.