Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  BALONARE si GAZE intestinale? Ce boli pot ascunde
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BALONARE si GAZE Intestinale? Ce BOLI pot ASCUNDE
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla cum poti scapa de balonare
1.735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiuri impotriva balonarii
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Motive NEBANUITE care pot duce la BALONARE
802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 5 ALIMENTE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI
231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Raguseala
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 5 ALIMENTE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI
178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angiocolita
1.290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ficatul gras (steatoza hepatica) - cauze, diagnosticare,
957 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

BALONARE si GAZE Intestinale? Ce BOLI pot ASCUNDE

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.02.2024  Adauga la favorite 155 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O serie de alimente si de obiceiuri provoaca gaze intestinale, si aici o sa numesc fasolea, mazarea, lintea, varza-varza si varza de Bruxelles, broccoli, conopida, taratele, produsele lactate care contin lactoza, fructoza din fructe dar si din unele produse care o contin ca si indulcitor, sorbitolul (substitut de zahar care se gaseste in unele bomboane sau gume de mestecat), cerealele integrale si bauturile carbogazoase. Ca si obiceiuri care favorizeaza producerea de gaze intestinale sunt de mentionat mancatul ca nemancatul, adica la turatie maxima si vorbitul in timp ce mananci, mestecatul de guma, suptul bomboanelor si bautul cu paiul.
Acumularea unei cantitati mari de gaze si imposibilitatea de a le elimina, duc la balonare, care in termeni medicali se numeste distensie abdominala, si este insotita de disconfort accentuat (senzatie de preaplin ssi de presiune) sau chiar de crampe intens dureroase.
Gazele, balonarea si durerile care le insotesc pot fi si conditii medicale, nu doar de conjuncturi care tin de alimentele consumate sau de modul in care au fost consumate, cum spuneam mai devreme. Astfel, poate sa fie vorba despre o tulburare de motilitate intestinala (adica de miscari anormale sau contractii ale muschilor intestinali, cum este in sindromul colonului iritabil), despre constipatie, despre sindromul de flexie splenoasa (un blocaj al gazelor in pliurile colonului), despre o absorbtie scazuta a nutrientilor in intestinul subtire (problema foarte des intalnita in boala Crohn), despre intoleranta la lactoza, boala celiaca, gastrita, gastroenterita, gastropareza, colita ulcerativa, ulcer peptic, boala de reflux gastroesofagian, fibroza chistica, insuficienta pancreatica, ascita, calculi biliari, cancer ovarian sau uterin ori o alergie la unele alimente.
Sigur, pentru a se pune un diagnostic de acest gen nu e suficient ca te plangi de partaieli fara numar si de burta cat cimpoiul, sunt necesare si investigatii, bineinteles. Si apropo de „fara numar", ba exista si un numar maxim admis - considerat normal - de basinele zilnice: in medie pana in 20. Bine, acuma eu n-am gasit instructiuni cum trebuie numarate: salvele sau la bucata... Ar fi util sa existe o aplicatie care sa le numere, ca sa nu stam cu agenda in mana toata ziua. Pana in 20 pe zi daca nu sunt insotite de dureri abdominale prelungite, de modificarea frecventei miscarilor intestinale, de diaree, constipatie, modificarea consistentei scaunelor sau scaune cu sange, de greata si varsaturi persistente, ingalbenirea ochilor si a pielii, pierdere in greutate si dureri in piept. Daca se manifesta si astfel de simptome adreseaza-te medicului, ca daca te tradeaza nemilos teava de essapament, se cere o revizie.
Ce-i de facut cand singura problema e ca impusti in rafale, la foc automat, si te-ai cam saturat. Cand concurezi cu uriasul Pantagruel, personajul lui Rabelais care in capitolul 27 al celei de-a doua carti a descarcat o superbasina care „a facut ca pamantul sa se zguduie 29 de mile imprejur, iar din pantecele sale au iesit mii de oameni, pitici si creaturi ciudate".
Deci ce-i de facut sa convingi... curul sa fie tacut. Pai in primul rand bagi divort amiabil de alimentele alea cu potential, de care am zis mai devreme. Si iti schimbi si obiceiurile alea de care, la fel, am zis, ca sa nu mai alimentezi turbina eoliana. Apoi, ca sa dai forta bacteriilor bune si sa se restabileasca echilibrul florei intestinale, da-i cu iaurt, da-i cu chefir, ca au probiotice. Scortisoara, turmericul si ghimbirul, pot fi si ele de ajutor. La fel si ceaiurile de musetel, menta, chimion, fenicul sau coriandru. Desi nu le-a fost neaparat dovedita eficacitatea, contra balonarii se mai folosesc medicamentele care contin simeticona, antiacidele si carbunele medicinal.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.