Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cafeaua ca medicament
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla, daca bei apa de usturoi in fiecare zi
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sa mananc un morcov crud pe zi?
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile flotarilor in durerile de spate
2.739 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curcumina: cel mai puternic antiinflamator
54 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATE: BENEFICIILE CONSUMULUI SUCULUI DE ROSII
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este si care sunt beneficiile dietei asiatice? |
273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de fenicul
215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care sunt riscurile consumului de vin si beneficiile
1.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Beneficiile consumului de feniculul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.01.2015  Adauga la favorite 1.340 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Feniculul (Foeniculum Vulgare) este o planta perena ce poate ajunge si la ȋnaltimi de doi metri, si care are un miros plǎcut. Ȋn scop terapeutic se utilizeazǎ fructele si rǎdǎcina plantei. Feniculul este utilizat pentru tratamentul arsurilor la stomac, al gazelor intestinale, al balonǎrii, ȋn caz de pierderea poftei de mancare sau ȋmpotriva colicilor la sugari. Planta este, de asemenea, utilizatǎ pentru tratamentul infectiilor tractului respirator superior, bronsita, tuse, holerǎ sau dureri de spate. Unele femei folosesc feniculul pentru cresterea fluxului de lapte matern, pentru a usura procesul de nastere sau pentru cresterea libidoului.
Feniculul este o adevǎratǎ sursǎ de minerale: cupru, fier, calciu, potasiu, mangan, seleniu, zinc si magneziu. In plus, planta este bogata si ȋn vitaminele A, E, C, dar si ȋn substante precum: tiaminǎ, piridoxinǎ, riboflavinǎ. Fructele de fenicul au efect antispastic, antiinflamator, antiseptic, expectorant dar si sedativ. Fructele pot fi consumate sub formǎ de pubere sau sub formǎ de infuzie, ȋn timp ce rǎdǎcina de fenicul se poate consuma sub formǎ de infuzie sau crudǎ.
Extern, feniculul poate fi folosit ca si tratament facial cu abur pentru deschiderea porilor si pentru intinerirea pielii fetei. Folosit intern sau ca si aliment, mai ales cǎ rǎdǎcina de fenicul are un aspect asemǎnǎtor rǎdǎcinii de chimbir, poate fi benefic ȋn caz de: indigestie, diaree, colici, bronsitǎ, tuse, balonare, astm, laringitǎ, faringitǎ. Dacǎ alegem sǎ utilizǎm feniculul pentru beneficiile sale externe atunici ȋl putem utiliza ȋn caz de: eczeme, conjunctivitǎ sau pentru revitalizarea pielii.
Rǎdǎcina de fenicul poate fi utilizata si ȋn bucǎtǎrie sau poate fi curǎtatǎ si adǎugatǎ ȋn sucurile naturale de fructe sau de legume.
Contraindicatii:
Unii pacienti pot prezenta reactii alergice cutanate la fenicul. De aceea, dacǎ sunteti alergic la alimente precum telina, morcov sau pelin, puteti fi alergic si la fenicul. Nu se recomandǎ utilizarea plantei ȋn timpul sarcinii sau al alǎptǎrii.
Ȋn cazul persoanelor care suferǎ de: cancer de sȃn, cancer uterin, cancer ovarian, endometriozǎ, sau fibrom uterin, fenicul ar putea agrava unele dintre simptome. Nu se recomandǎ utilizarea nici la pacientii care suferǎ de ulcer duodenal sau gastric, enterocolita acutǎ sau cronicǎ.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.