Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sa simt durerea lui Frida Kahlo (partea a 2-a)
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frida Kahlo: Viata unui artist -
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frida Kahlo - Istoria unei femei rebele
2.269 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Alex Webb - Un fotograf celebru
752 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Artemisia Gentileschi
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP07-
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diego Velazquez
1.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amedeo Modigliani
1.838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria impresionismului
2.398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pablo Neruda
995 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Diego Rivera

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.11.2014  Adauga la favorite 1.299 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Diego Rivera Maria si fratele sau geaman Carlos s-au nascut in Guanajuato, la 8 decembrie 1886. Mai putin de doi ani mai tarziu fratele sau a murit. Parintii lui Diego au fost Diego Rivera si Maria Barrientos de Rivera. Tatal sau a lucrat ca profesor, editor pentru un ziar si inspector de sanatate. Mama lui a fost medic.


Diego a inceput sa deseneze la varsta de trei ani. Tatal sau i-a construit putin mai tarziu un studio. Copil fiind, Rivera a fost interesat si de trenuri si de masini si a fost poreclit "inginerul". Familia lui s-a mutat la Mexico City, Mexic, in 1892.

In 1897 a inceput sa studieze pictura la Academia de Arte Frumoase din Mexico City. Instructorii sai au fost Andres Rios, Felix Para (1845-1919), Santiago Rebull (1829-1902), si Jose Maria Velasco (1840-1912). Para i-a aratat lui Rivera arta mexicana, care era diferita de arta europeana. Rebull l-a invatat ca un desen bun este baza unei picturi bune. Velasco l-a invatat cum sa creeze efecte tridimensionale. El a fost, de asemenea, influentat de activitatea lui Jose Guadalupe Posada (1852-1913), care a produs scene din viata de zi cu zi a mexicanilor, gravate pe metal.

Diego Rivera a studiat pentru o perioada de cincisprezece ani (1907-1922) in mai multe tari europene (in special in Spania, Franta si Italia), unde a devenit interesat de arta avangardista.

In 1911, Diego Rivera se muta la Paris. Dupa ce l-a cunoscut pe Picasso, Rivera si-a schimbat orientarea spre cubism, lucrand sub influenta lui Juan Gris si George Braque. Dupa ce a studiat frescele renascentiste intr-o calatorie in Italia, s-a reintors in Mexic in 1922 unde a realizat picturi murale ce surprindeau aspecte din viata si istoria oamenilor de acolo.

Rivera si-a aratat angajamentul fata de cauza socialista in propriile picturi murale si a fost unul dintre fondatorii Partidului Comunist Mexican.

Frescele sale pe pereti foarte mari au avut un rol important la infiintarea Renasterii Murale mexicane. Intre 1922 si 1953, Rivera a executat picturi murale in Mexico City, Chapingo, Cuernavaca, San Francisco, Detroit si New York.

Diego Rivera: "Subiectul este pentru pictor ceea ce sinele sunt pentru locomotiva. Nu poate realiza nimic fara subiect."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.