Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Avicenna - „Al treilea Aristotel"
767 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria meteorologiei
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thomas din Aquino
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria meteorologiei
1.300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pitagora
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Odiseea zeilor - Erich von Daniken
681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Navele zeilor
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Francis Bacon - Filozof englez
871 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Socrate nasterea filozofiei
184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria medicienei moderne -1
775 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Aristotel

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.09.2013  Adauga la favorite 730 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aristotel (in greaca: Αριστοτέλης, Aristoteles) (n. 384 i.Hr. - d. 7 martie 322 i.Hr.) a fost unul din cei mai importanti filosofi ai Greciei Antice, clasic al filosofiei universale, spirit enciclopedic, fondator al scolii peripatetice. Desi bazele filosofiei au fost puse de Platon, Aristotel este cel care a tras concluziile necesare din filosofia acestuia si a dezvoltat-o, putindu-se cu siguranta afirma ca Aristotel este intemeietorul stiintei politice ca stiinta de sine statatoare. A intemeiat si sistematizat domenii filosofice ca Metafizica, Logica formala, Retorica, Etica. De asemenea, forma aristotelica a stiintelor naturale a ramas paradigmatica mai mult de un mileniu in Europa.


Ca si magistrul sau, Aristotel a scris foarte mult, iar scrierile sale au ca si autorul o istorie interesanta. Ele au fost redescoperite treptat, dintre care Poetica abia in perioada Renasterii, deci unele dintre ele pot ramine necunoscute si pina in prezent. Dupa moartea lui Teofast, urmasul lui Aristotel la conducerea scolii, lucrarile marelui filosof sunt duse in Asia Mica, unde putrezesc in subsoluri, fiind readuse la Atena pe la 100 i.e.n. In 86 i.e.n., sint aduse la Roma si ajung mai tarziu pina la Andronicus din Rodos. Vastul sistem filosofic si stiintific conceput de Aristotel, uimitor prin diversitate (logica, teologie, politica, estetica, fizica, astronomie, zoologie etc.) si profunzime, a stat la baza gandirii medievale crestine si islamice si a fost axul culturii Occidentului pana la sfarsitul secolului al XVII-lea. Din cele peste 150 de lucrari care ii sunt atribuite (Diogenes Laertios mentiona 145), s-au pastrat 47.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.