8mm), lipsa imperfectiunilor si simetrie. Intre aceste atribute lustrul este cel mai semnificativ in ceea ce priveste calitatea perlelor. Cele mai valoroase culori sunt alb-roz, alb-albastrui si alb-alb. Trebuie evitate perlele cu nuante de galben, verde sau maro. Perle gri, albastre sau negre pot fi gasite in anumite regiuni vulcanice cum ar fi Tahiti, si pot fi chiar mai scumpe decat cele albe. Perlele pot avea diferite forme: rotunde, ovale, nasture sau picatura si chiar forme neregulate (perle baroc). Ingrijire Perla este o substanta rara ce trebuie tratata cu grija deosebita. Daca traiti intr-o zona cu o clima calduroasa trebuie sa spalati perlele cu apa de mare cel putin de doua ori pe an; in climatele mai racoroase, este suficient doar o singura data. Perlele nu trebuie sa intre in contact cu parfum sau alte bijuterii (ar putea sa le zgarie)." />

 

Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nasterea perlei
2.027 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pietre pretioase – Perla neagra
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria perlei
337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea pierduta a Pompeiului
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfarsitul libertatii
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tupac: Renasterea
1.059 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Artefacte nerezolvate ale gigantilor antici!
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atlantida orasul disparut
2.434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman partea 1
1.877 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Istoria Facebook-ului
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Perlele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2012  Adauga la favorite 1.495 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
"Regina oceanelor", perla este un ornament organic. Atunci cand in stridie se infiltreaza un fir de nisip, pentru a se apara aceasta il inveleste (il izoleaza) in nenumarate straturi concentrice de sidef. Astfel ia nastere perla.

Istoric, legenda
Cuvantul latin pentru perla inseamna "unic", sugerand faptul ca nu exista doua perle la fel.
Inca din antichitate perla a fost simbolul perfectiunii. Pentru antici perla era simbolul Lunii si avea puteri magice. In Roma, doar persoanele de rang inalt aveau dreptul de a purta perle.

Calitate, valoare
Exista doua tipuri de perle: naturale (care se formeza in interiorul stridiilor salbatice) si de cultura (a caror producere este indusa artificial - se introduce o margeluta in stridie, iar aceasta este readusa in apa; la final se recolteaza perla dupa ce stridia a acorperit margeluta cu straturi de sidef). Cele mai valoroase perle naturale sunt extrase din Golful Persic si Marea Chinei, iar cele mai valoroase perle cultivate provin din Japonia, Coreea si, mai recent, Australia.
Valoarea perlelor utilizate ca ornamente pentru bijuterii este determinata prin combinatia dintre luciu, culoare, marime (diametru > 8mm), lipsa imperfectiunilor si simetrie. Intre aceste atribute lustrul este cel mai semnificativ in ceea ce priveste calitatea perlelor. Cele mai valoroase culori sunt alb-roz, alb-albastrui si alb-alb. Trebuie evitate perlele cu nuante de galben, verde sau maro. Perle gri, albastre sau negre pot fi gasite in anumite regiuni vulcanice cum ar fi Tahiti, si pot fi chiar mai scumpe decat cele albe.
Perlele pot avea diferite forme: rotunde, ovale, nasture sau picatura si chiar forme neregulate (perle baroc).

Ingrijire
Perla este o substanta rara ce trebuie tratata cu grija deosebita. Daca traiti intr-o zona cu o clima calduroasa trebuie sa spalati perlele cu apa de mare cel putin de doua ori pe an; in climatele mai racoroase, este suficient doar o singura data. Perlele nu trebuie sa intre in contact cu parfum sau alte bijuterii (ar putea sa le zgarie).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.