Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  : Bazeaza-te pe ceaiul verde
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un creier sanatos
1.703 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  pepene verde: surprinzatoare oferite de coaja de pepene
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului verde
1.822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detoxifierea cu pepene verde
1.734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colesterol marit? Redu-l cu ceai verde!
657 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tinctura de laptuci (salata verde)
857 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diabetul
1.760 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fasole verde
1.918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce beneficii iti aduce cura cu ceapa verde
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Mazarea verde

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.08.2012  Adauga la favorite 1.453 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mazarea este o planta anuala ce poate fi cultivata din anotimpul rece (imediat ce pamantul ajunge la 10 grade celsius) pana la inceputul verii. Planta creste cel mai bine la temperaturi intre 13-18 grade celsius. Ating maturitatea la 60 de zile dupa plantare. Mazarea este leguma verde, in forma de pastaie. Exista soiuri de mazare agatatoare ce pot creste pana la 1-2 m inaltime si se sprijina de tot ce intalnesc in cale. Frunzele sunt grupate in manunchiuri de cate 1-3 perechi. Florile sunt albe, dungate sau colorate. Fructul mazarii este o pastaie ce contine 4-10 boabe, fine sau ridate, in functie de varietate.
Beneficii / Utilizare Mazare verde:

Mazarea este originara din Asia centrala si Europa si a fost consumata de catre oameni timp de mii de ani. Este mentionata in Biblie si a fost pretuita de civilizatiile egipteana, greaca si romana. Abia in secolul al XVI-lea tehnicile de cultivare au obtinut mai multe varietati de mazare, iar oamenii au inceput sa o consume in stare proaspata, nu doar uscata. Chinezii au fost primii care au consumat atat pastaile, cat si boabele de mazare.

Mazarea verde este un adevarat depozit de nutrienti, continand 8 vitamine, 7 minerale, fibre si proteine. Iata cateva din beneficiile acesteia asupra organismului:

Intareste oasele
Mazarea verde contine nutrienti foarte importanti pentru mentinerea sanatatorii osoase. E o buna sursa de vitamina K pe care organismul nostru o descompune partial in K2, substanta de activeaza osteocalcina – o importanta proteina noncolagenica din os.

Osteocalcina ancoreaza moleculele de calciu in interiorul oaselor.
Mazarea verde este, de asemenea, o buna sursa de acid folic si vitamina B6. Acesti doi nutrienti reduce inmagazinarea unui produs metabolic numit homocisteina, o molecula periculoasa ce poate determina osteoporoza.

Beneficii asupra cordului
Pe langa afectarea oaselor, homocisteina contribuie la arteroscleroza prin abilitatea de a deteriora vasele sanguine. Prin urmare, acidul folic si vitamina B6 sprijina sanatatea cardiovasculara. Vitamina K este elementara pentru pastrarea unui abilitati sanatoase de coagulare a sangelui.

Energizarea organismului
Multitudinea de nutrienti din mazarea verde ajuta la energizarea organismului.Vitamina B1, vitamina B6, vitamina B2, Vitamina B3 sunt toate elementare pentru metabolizarea carbohidratilor, a proteinelor si a lipidelor. Fierul din mazare ajuta la o functionarea normala a celulelor din sange. Carentele de fier provoaca anemie, oboseala, sistem iminitar scazut si capacitati de invatare diminuate. Mazarea este, de asemenea, o buna sursa de vitamina C, substanta care protejeaza organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.

Pastreaza sanatatea organismului
O parte din nutrientii din mazare, inclusiv vitamina C, sunt elementari in protejarea organismului impotriva cancerului. S-a dovedit ca un consum ridicat de vitamina C reduce riscul de aparitie a celor mai multe forme de cancer: leucemie, limfom, pulmonar, colorectal, pancretic, mamar, de prostata, ovarian etc. Vitamina C ofera cea mai eficienta protectie antioxidanta, ajutand organismul sa faca fata cu bine poluarii din mediu si toxinelor la care suntem expusi. Stimuleaza sistemul imunitar si inhiba formarea substantelor ce pot cauza cancer (de exemplu, nitrosaminele pe care organismul le produce cand digera carnuri procesate ce contin nitrati).

Alte beneficii ale mazarii:
* Prin continutul scazut de calorii, sunt o alegere buna pentru persoanele care incearca sa slabeasca.
* Fibrele din componenta mazarii o recomanda persoanelor care sufera de constipatie.
* Luteina din mazare protejeaza impotriva degenerarii maculare si a cataractei ce se instaleaza odata cu inaintarea in varsta.
* Mazarea verde incetineste procesul aparitiei glucozei in sange, pastrand astfel constant nivelul de energie necesar organismului.

Precautii:
Mazarea verde contine purine, substante ce pot cauza probleme persoanelor sensibile la efectele lor. Purinele se pot transforma in acid uric, excesul de purine din organism, conducand inevitabil la exces de acid uric. Doua dintre afectiunile provocate de excesul de acid uric sunt guta si calculii renali. De aceea, persoanele ce sufera de aceste boli e bine sa limiteze sau sa evite consumului de mazare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.