Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Depresia este o stare foarte inerta
59 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anxietate generalizata: Evitarea auto-diagnosticarii
587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Depresia
1.362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerea de sciatica - cauze si tratament
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prea multe griji iti distrug pancreasul
492 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Depresia-cauze, tipuri, simptome si tratamente naturiste
1.962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum stii ca ai DEPRESIE: 9 SEMNE la care sa fii ATENT
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Profesorul Alexandru Vlad Ciurea: Am avut depresie. Crei
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  32 de semne ca ai nevoie de Magneziu imediat
1.199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pruritul
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum deosebim depresia de anxietate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.10.2022  Adauga la favorite 180 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sa stii ca intre anxietate adevarata si depresie adevarata, exista diferente majore, si fiecare dintre ele are simptome diferite. Cu toate acestea, nu este ceva neobisnuit ca cei care sufera de anxietate sa se confrunte si cu depresia si viceversa. Hai sa vorbim mai intai despre anxietate. Tulburarea de anxietate merge mult mai departe de neliniste sau frica temporara. Persoanele care sufera de o tulburare de anxietate experimenteaza un stres sau o ingrijorare continua, de obicei fara obiect care se poate inrautati in timp si poate fi declansata de factori externi. Anxietatea se poate invarti in jurul mai multor imprejurari, cum ar fi serviciul, interactiunile sociale si circumstantele cotidiene.

Simptomele anxietatii generalizate sunt senzatia de neliniste sau de agitatie, dificultatile de concentrare, iritabilitatea, sentimentele incontrolabile de ingrijorare si dificultatile in a adormi sau a ramane adormit (si aia cu bormasina nu se pune) efectuarea de activitati fara scop cum ar fi mersul pas cu pas, in sus si-n jos, rasucirea mainilor sau bataitul din picioare

Se poate vorbi chiar si de efecte fizice precum tensiune musculara si dureri musculare, dureri de cap, ameteli, transpiratie, batai rapide ale inimii, dificultati de respiratie si probleme intestinale. Cand apar astfel de simptome fizice fara ca ele sa aiba o cauza medicala, tot fizica, ci sunt declansate de stresul emotional, fenomenul se numeste somatizare.
Ei, multe dintre aceste simptome pe care le-am enumerat, adica de fapt toate, interfereaza cu activitatile zilnice ale unei persoane, cum ar fi capacitatea de a invata si a se concentra la scoala, performanta de la locul de munca, responsabilitatile casnice si relatiile. Asta a fost anxietatea, da?! Stai sa vezi ce hada e depresia!

Ca si anxietatea, depresia afecteaza negativ starea de spirit, dar mai rau. Genul asta de tristete este generala, face parte din viata dar NU poate fi numita depresie. Ca si anxietatea, depresia afecteaza negativ starea de spirit, dar mai rau. Aceasta creeaza sentimente de tristete, deznadejde si pierderea interesului. Si chiar daca ai mai trait astfel de sentimente din cand in cand, atunci cand ele iti stau in carca si te coplesesc de mai mult de doua saptamani, zi de zi, noapte de noapte si ceas de ceas, si iti da viata peste cap, si nu mai functionezi ca inainte, aia e depresie. Impactul ei asupra unei persoane s-ar putea spune ca este devastator. Si simptomele depresiei, asa, ca din carte, ca la manual, sunt tristetea profunda, pierderea interesului pentru activitatile zilnice sau pentru orice activitate de care inainte te bucurai, pe care o faceai cu placere, modificari ale apetitului, dificultati in a adormi sau dormit prea mult, nivel scazut de energie, lentoare in miscari si in vorbire, sentiment de inutilitate, dificultati de gandire sau de concentrare si ganduri suicidare. Si ca simptom fizic este de mentionat modificarea greutatii cauzata de modificarea apetitului.





00:00 – 01:16 Anxietate si Depresie. Le recunosti?
01:16 – 01:32 Simptomele sunt DIFERITE
01:32 – 02:00 ANXIETATEA. Ce simti?
02:00 – 02:49 Simptomele Anxietatii. Psihice si Fizice
02:49 – 03:11 Cum iti afecteaza viata
03:11 – 03:59 Cand e depresie de fapt?
03:59 – 04:26 DEPRESIA. Ce simti?
04:26 – 05:11 Simptomele Depresiei. Psihice si Fizice
05:11 – 05:25 Specific Anxietatii
05:25 – 05:32 Specific Depresiei
05:32 – 06:14 Te simti slabit?
06:14 – 07:13 Care sunt TRATAMENTELE


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.