Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tinctura si Propolisul - bolile pe care le trateaza
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este si care sunt beneficiile dietei asiatice? |
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile mustului.
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salvia: cum imbunatateste sanatatea ta?
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiamina
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului verde
1.701 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile flotarilor in durerile de spate
2.579 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce este bine sa consumi zilnic nuci
779 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pastura
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  VINULUI FIERT
1.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Veninul de vipera si beneficiile sale asupra sanatatii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2024  Adauga la favorite 63 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Veninul este adesea corelat cu problemele pe care le cauzeaza muscatura de sarpe. Cu toate acestea, substanta toxica are numeroase proprietati care s-au dovedit benefice pentru sanatate. Afla, in continuare, care sunt beneficiile veninului de vipera!

Venin de vipera impotriva ridurilor

Veninul de vipera poate fi folosit cu succes in tratamentul pentru eliminarea ridurilor, au descoperit specialistii. Veninul determina un blocaj neuromuscular care relaxeaza musculatura si determina reducerea ridurilor. Substanta actioneaza, astfel, precum renumitul Botox, fara a fi, insa, nevoie sa apelezi la injectii: veninul de vipera este folosit in creme. Crema cu venin de vipera poate fi folosita la orice varsta, chiar si atunci cand se doreste indepartarea ridurilor fine. De asemenea, tratamentul impotriva ridurilor pe baza de venin de vipera este recomandat femeilor, cat si barbatilor.

Venin de vipera impotriva artritei

Veninul de vipera poate fi utilizat si in tratarea artritei. Anumite substante chimice, intalnite in veninul de vipera, cobra si de sarpe cu clopotei, ar putea sta la baza unor analgezice menite sa combata durerile cronice, sunt de parere cercetatorii. Experimentele au aratat ca unguentele cu venin de vipera, aplicate pe zonele afectate de artrita, dau rezultate palpabile, ducand la scaderea considerabila a durerii resimtite de pacienti. Tot acest tip de unguent contribuie si la cresterea flexibilitatii articulatiilor.

Venin de vipera impotriva atacului de cord

Veninul de vipera, alaturi de alte tipuri de venin eliminat de specii diferite de serpi, contribuie si la prevenirea atacurilor de cord si a celor cerebrale. Atacul de cord si atacul cerebral apar in urma formarii de cheaguri care blocheaza circulatia sangelui. Toxinele din veninul de sarpe pot indeparta acest pericol, actionand ca anticoagulante, fapt care a dus la aparitia medicamentelor cu venin pentru pacientii cu probleme cardiace.

Veninul de vipera si alte probleme de sanatate

Beneficiile veninului de vipera nu se opresc aici. Studiile au demonstrat ca substantele din veninul de vipera pot influenta pozitiv vindecarea unor boli precum osteoporoza, epilepsia, ulcerul, hemofilia si chiar cancerul. In cel din urma caz, s-a constatat ca veninul de sarpe contribuie la inhibarea dezvoltarii tumorilor in cazul cancerului ovarian, cerebral si al cancerului la san. Pe langa beneficiile veninului de vipera, este important de mentionat faptul ca si alte tipuri de venin contribuie, la randul lor, la dezvoltarea unor medicamente si tratamente revolutionare in domeniul medicinei. Printre altele, s-a constatat ca enzimele din veninul de cobra ar putea contribui la descoperirea unui tratament impotriva bolii Parkinson si a maladiei Alzheimer. De asemenea, substantele din veninul unei specii de cobra din Africa (Naja pallida) au oferit indicii pretioase referitoare la descompunerea membranelor celulare, fapt care ar putea determina gasirea unui tratament impotriva leucemiei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.