Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Uleiul de canepa, miracol pentru diabet!
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile acizilor grasi de tip Omega 3, 6, 7, 9
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Somnul salbatic si beneficiile lui
1.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omega 3 – beneficii pentru sanatate
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care cresc nivelul de colesterol bun
906 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile fructelor guava
1.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scrumbia previne atacul de cord
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seminte de in
974 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente pentru intarirea sistemului imunitar
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Samburii de pepene rosu
657 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Consuma Corect Omega 3. Omega 3, 6, 9

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.09.2021  Adauga la favorite 282 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sunt 3 tipuri de aicizi grasi OMEGA 3 si anume ALA, EPA, DHA.
ALA se gaseste in multe alimente vegetale, printre care se numara, spanac, soia, nuci si multe seminte, cum ar fi chia, inul si semintele de canepa. ALA se gaseste, de asemenea, in unele grasimi animale.
Atat EPA, cat si DHA se gasesc in majoritatea fructelor de mare, inclusiv pestii grasi si algele.
DHA se mai gaseste in produsele animale care au fost hranite cu iarba.
Daca iti place continutul, avem nevoie de ajutorul tau. Fiecare Like, Comentariu si Abonare la canal, ne motiveaza sa muncim mai departe.
Riscurile supradozarii
O cantitate prea mare de acizi grasi Omega 3 poate creste riscul de aparitie a atacurilor cerebrale, prin subtierea excesiva a sangelui. Timpul de sangerare este prelungit de consumul unei cantitati de Omega 3 mai mari de 3 grame pe zi. Consumul unei cantitati prea mari de acizi grasi Omega 3 poate avea efecte daunatoare asupra sistemului imunitar. Oamenii care iau anticoagulante si/sau aspirina ar trebui sa aiba grija atunci cand vor sa modifice cantitatea de acizi grasi consumata si ar trebui sa ceara sfatul unui medic.
1. Lupta cu depresia si anxietatea
Studiile arata ca persoanele care consuma in mod regulat omega 3 sunt mai putin predispuse sa fie deprimate. Mai mult decat atat, atunci cand persoanele cu depresie sau anxietate incep sa consume suplimente cu omega 3 si anume acidul EPA, simptomele lor incep sa se imbunatateasca semnificativ.
2. Sanatatea ochilor
Tipul de omega 3 numit DHA este o componenta structurala majora a creierului si a retinei ochiului. Atunci cand nu exista suficient DHA, pot aparea probleme de vedere.
3. Sanatatea creierului
Omega 3 reprezinta 40% din acizii grasi polinesaturati din creier si 60% din retina ochiului. Prin urmare, nu este nicio surpriza faptul ca sugarii hraniti cu o formula imbogatita cu DHA au o vedere mai buna decat cei care nu au fost hraniti cu o astfel de formula.
4. Omega 3 reduce riscul bolilor cardiace
Acizii grasi omega 3 au numeroase beneficii pentru sanatatea inimii, cum ar fi reducerea trigliceridelor (in intervalul 15-30%), reducerea nivelului tensiunii arteriale, cresterea nivelului de colesterol bun, prevenirea formarii cheagurilor de sange, pastrarea arterelor netede si reducerea inflamatiei.
5. Reduce grasimea din ficat
Steatoza hepatica sau boala ficatului gras a crescut o data cu epidemia de obezitate, iar acum e cea mai frecventa cauza a bolii hepatice cronice in lumea occidentala. Completarea dietei cu acizi grasi omega 3 a fost demonstrata ca fiind benefica in reducerea grasimii din ficat si a inflamatiei la persoanele cu steatoza hepatica.
6. Piele sanatoasa
DHA este o componenta structurala a pielii, responsabila pentru sanatatea membranelor celulare, care constituie o mare parte a pielii. O membrana celulara sanatoasa inseamna o piele moale, hidratata, supla si fara riduri. EPA are, de asemenea, beneficii pentru piele deoarece gestioneaza productia de ulei in piele, gestioneaza hidratarea, previne hiperkeratinizarea foliculilor de par, previne imbatranirea prematura a pielii si acneea etc. In acelasi timp, omega 3 protejeaza pielea de arsurile solare.
7. Diabetul
Omega 3 reduce simptomele sindromului metabolic, printre care si rezistenta la insulina, care reprezita un factor de risc major pentru diabet. Mai mult decat atat, Omega 3 reduce si nivelul de markeri ai diabetului din sange.
8. Osteoporoza
Acizii grasi esentiali, printre care si Omega 3, pot creste cantitatea de calciu pe care o absorb oasele si pot contribui chiar la sintetizarea colagenului. Densitatea osoasa este mai mare la persoanele care consuma Omega 3 in mod regulat.
9. Artroza
Si articulatiile au de castigat de pe urma acestor acizi grasi esentiali. Mai multe studii au dovedit ca Omega 3 reduc inflamatia de la nivel articular, reducand totodata si durerile. Asadar, simptomele artrozei ar putea fi tinute sub control cu ajutorul acizilor grasi polinesaturati.
Dar tu preferi alimentele bogate in Omega 3?


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.