Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Laptele
711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arsuri de stomac si ragaieli
2.692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficile laptelui batut
872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beti lapte ca sa ramaneti tineri!
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla cand bei un pahar de lapte de migdale
916 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitamina B2
659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lapte cu usturoi
665 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actualitati in alimentatia sugarului
1.656 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Nuca de cocos
1.937 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regim ulcer gastro-duodenal
1.333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Laptele de capra

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.09.2020  Adauga la favorite 495 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Laptele de capra este usor de recunoscut prin culoarea sa alb deschis (laptele de vaca este alb-galbui), precum si prin faptul ca nu trebuie omogenizat, grasimile pe care le contine fiind dispersate uniform in masa sa (in timp ce globulele de grasime din laptele de vaca au tendinta de a se separa la suprafata). Laptele de capra este considerat superior celui de vaca, deoarece este mai usor de digerat (da mult mai rar alergie si intoleranta digestiva), fiind totodata mai bogat in minerale constitutive si in oliogoelemente. Principalul neajuns invocat este mirosul specific pe care il are laptele de capra, dar care nu este prezent totdeauna, el fiind dependent de furajele pe care le consuma animalele.
De regula, pentru a obtine efecte terapeutice, se administreaza minimum 250 ml (o cana) de lapte de capra, fiert sau nu. Laptele nefiert, consumat in maximum 48 de ore de la mulgere, este considerat a fi cel mai activ din punct de vedere terapeutic, dar in cazuri rare, poate provoca deranjamente digestive si infectii. Ca atare, persoanele sensibile, cum ar fi copiii mici, femeile insarcinate sau care alapteaza nu vor consuma decat laptele de capra fiert, care este mai sigur. Cel nefiert, in schimb, are un nivel calitativ net superior celui pasteurizat, deoarece pasteurizarea denatureaza proteinele si inactiveaza enzimele.
Iaurtul de capra

De vreo cativa ani, au aparut in comertul de la noi si iaurturi, lapte batut, kefir sau sana obtinute din lapte de capra. Sunt, de obicei, produse in Romania, in judetele din Transilvania mai ales, fiind obtinute din lapte autohton, din capre care au fost furajate natural. Toate aceste specialitati din lapte de capra sunt de obicei degresate partial, avand un numar foarte mic de calorii, din acest motiv fiind recomandate mai ales pentru dietele supraponderalilor.
Ratia zilnica de iaurt de capra este de 250-500 ml, asigurand o buna parte din necesarul de minerale, regland secretia pancreasului, digestia si nivelul grasimilor din sange.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.