Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alimente care refac mucoasa intestinala
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  APENDICITA ACUTA LA COPIL
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poliartrita reumatoida
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Borrelia-muscatura de capuse
1.867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa - intareste inima
1.760 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 semne ca ai RINICHII BOLNAVI
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne dam seama ca orezul e bun
1.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diabetul zaharat tip 1
1.564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dr. Gheorghe Cerin: Putem sa traim 100 de ani
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pietrele la fiere. De ce apar si ce faci daca ai una
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Framboesie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.03.2020  Adauga la favorite 473 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Framboesia cunoscuta si sub numele de frambesia tropica, thymosis, polypapilloma tropicum, parangi, bouba, frambosieeste o infectie provenita din zona tropicala, ce afecteaza pielea, oasele si articulatiile, cauzata de infectia cu bacteria de tip spirochet Treponema pallidum pertenue.Faza primara se manifesta prin aparitia unei papule cu un diametru intre 2 si 5 centimetri. Centrul acestora se poate rupe, formand un ulcer In general, aceasta leziune cutanata initiala se vindeca dupa 3-6 saptamani.Pot aparea dureri osteoarticulare dupa o perioada ce poate varia intre cateva saptamani si pana la cativa ani, oboseala si pot aparea noi leziuni cutanate.Pielea palmelor si a talpilor se poate rupe cu usurinta si se acopera de o crusta.Oasele (in special cele ale nasului ) se pot deforma.[8] Dupa aproximativ 5 ani, pe zonele afectate ale pielii pot aparea cicatrici.

Framboesia este transmisa prin contactul direct cu leziunea unei persoane infectate. In general, contactul nu este de natura sexuala.Aceasta boala este gasita in copii, ce o raspandesc atunci cand se joaca impreuna. Alte boli conexe infectiei treponemice sunt bejel (Treponema pallidum endemicum), pinta (Treponema pallidum carateum) si sifilisul (Treponema pallidum pallidum). Framboesia este adesea diagnosticata in momentul aparitiei leziunilor.Testele efectuate pentru depistarea anticorpilor pot fi utile, dar nu se pot distinge infectiile anterioare de cele curente. Testul reactiei de polimerizare in lant (PCR) reprezinta cea mai precisa metoda de diagnosticare

Prevenirea se poate realiza partial prin tratarea celor care au contactat boala, scazand astfel riscul transmiterii acesteia Acolo unde boala este una comuna, se recomanda tratarea intregii comunitati.si a salubrizarii va diminua raspandirea acesteia. Tratamentul se realizeaza, in general, prin administrarea de antibiotice, inclusiv: azitromicina pe cale orala sau penicilina tip benzatina, prin injectie Fara tratament, malformatiile fizice apar in 10% din cazuri.

Conform studiilo din 2012, framboesia este o boala raspandita in cel putin 14 tari tropicale.[ Aceasta boala afecteaza doar oamenii.[8] In perioada anilor 1950-1960, Framboesia a fost aproape eradicata de Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS) De atunci, numarul cazurilor a fost in continua crestere, iar OMS isi propune sa eradicheze aceasta boala pana in 2020. In anul 1995 a avut loc cea mai recenta estimare a numarului de persoane infectate cu Framboesia, indicand un numar de 500. 000 de oameni.[Chiar daca una dintre primele descrieri ale bolii au fost facute in anul 1679 de catre Willem Piso, dovezile arheologice sugereaza prezenta Framboesiei printre oameni dateaza de acum 1,6 milioane de ani


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.