Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum iti faci acasa masca de protectie (sub EN & FR)
494 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Masca transparenta pe mascacustil.ro
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de coltucsiasociatii
 
  Soarele, cu bune si cu rele
1.130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yoga shakti - Solar Flow 1
1.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Cum se foloseste corect masca de protectie?
536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O aspirina pe zi - protectie pentru inima sau poveste?
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rutina pentru sanatatea coloanei cervicale
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O aspirina pe zi - protectie pentru inima sau poveste?
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum decurge tratamentul pentru cei infectati cu COVID-1?
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 alimente care scad tensiunea arte
365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Factor de protectie solar -

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.07.2021  Adauga la favorite 360 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Factorul de protectie solar chimic

Produsele cosmetice cu factor de protectie chimic sunt mai usor de aplicat, au o textura mai fina. Sunt eficiente dupa 15-20 minute de la aplicare pe piele. Nu lasa o pelicula alba pe fata, ca si filtrele fizice.

Factorul de protectie solar fizic/mineral:

Protejeaza pielea imediat dupa aplicare, insa lasa pelicula alba pe piele si au o textura mai grasa, onctuoasa, greu de intins pe piele. Sunt fotostabile, si sunt cele mai bine tolerate pe pielea copiilor sau cine are ten mai sensibil.

Ce inseamna SPF 15, 30 si 50?

SPF-ul indica gradul de protectie solara oferit. In cazul in care avem o crema cu factor de protectie 15, ne ofera o protectie de 93% fata de radiatiilor UVB. Protectia solara 30 blocheaza radiatiile UVB cu 97%, iar protectia 50 pana la 98%.

Reguli de aplicare a produselor cu SPF:

• crema/sprayul cu SPF trebuie aplicata cu 15-20 minute inainte de a iesi afara.

• trebuie reaplicata o data la doua ore sa isi mentina efectul.

• si iarna trebuie folosita crema cu SPF, pentru ca radiatiile sunt prezente si in zilele innorate.

• trebuie aplicata o doza generoasa de crema pe fata, gat, decolteu, corp.

De ce sa folosim SPF, indiferent de anotimp?

• ca sa prevenim ridurile premature si petele pigmentare.

• Sa reducem riscul de cancer de piele (melanom malign)

• sa ne protejam fata de arsuri solare.

Pentru ten folositi factor de protectie ridicat. In special vara, in ritualul de zi cu zi, trebuie sa strecurati un produs cu factor de protectie ridicat. In general folosim creme cu protectie solara doar cind mergem la plaja, insa soarele este la fel de puternic si in oras. Pentru fata folositi protectie solara – crema de fata, antioxidanta, de protectie, pentru pielea sensibila si delicata, cu maxnolia si ulei de argan – protectie foarte inalta spf 50. Este mult mai usor de aplicat, se absoarbe rapid in piele si protejeaza tenul pe lunga durata.

Nu folositi solutii cu factor de protectie solara expirate. Cremele de protectie de obicei dureaza aproximativ doi ani nedeschise, insa odata ce ati desigilat capacul, va fi necesar sa o consumati in decursul a citeva luni. De asemenea, conteaza foarte mult si felul in care sunt depozitate. Tinute sub soare si in caldura, isi pierd din proprietati mult mai rapid.

Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protectie solara mult mai scazut. Protectia din aceste creme nu dureaza toata ziua si nu se recomanda sa se utilizeze ca si creme pentru plaja. Daca insistati sa folositi un lapte hidratant cu SPF, atunci puteti incerca protectie solara – lapte hidratant, cu extract de citrice si aloe vera – protectie medie SPF 30, rezistent la apa. Hidrateaza pielea, o protejeaza impotriva radiatiilor UV, fiind in acelasi timp rezistenta la apa.

Alegerea factorului se face in functie de tipul de ten al fiecaruia dintre noi sau de locul in care ne aflam.

Crema se aplica cu 30 minute inainte de plaja

Produsul pe care il alegem trebuie sa ne protejeze atat de razele ultraviolete de tip A (UVA), cat si de cele de tip B (UVB). Ultravioletele de tip A afecteaza cel mai mult pielea – ele distrug fibrele de colagen si elastina, fiind responsabile pentru accelerarea imbatranirii. Razele UVB provoaca arsuri solare, iar UVC, desi au capacitatea de a distruge pielea, nu ne ating, pentru ca sunt absorbite de stratul de ozon.

In cazul persoanelor care merg la mare si stau la plaja, se recomanda ca dupa fiecare baie in apa sa se reaplice crema sau, in functie de valoarea factorului, dupa 80 minute (SPF 8), 100 de minute (SPF 10), 150 de minute (SPF 15) sau chiar un timp mai indelungat. In plus, crema trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de a va expune la soare, pentru a avea timp sa actioneze la suprafata dermei.

Blondele – SPF 30, brunetele – SPF 15

Specialistii subliniaza faptul ca lotiunea cu factor de protectie solara nu se foloseste numai atunci cand mergem la mare. Fiecare dintre noi trebuie sa-si protejeze zilnic tenul cu o crema cu SPF.Pentru un ten deschis la culoare, sensibil si care se arde usor, alegeti pentru oras un SPF de minim 8, iar pentru expunere in plin soare (mare, munte), un factor de protectie de 30 sau chiar mai mare. Persoanele cu un ten mai inchis la culoare, care sunt mai rezistente, pot opta, pentru oras, pentru un SPF 15, iar pentru expunere directa, un factor de 25".

Soarele, in afara de efectele lui benefice asupra organismului (ajuta la sintetizarea vitaminei D), poate avea si urmari neplacute vizibile pe piele, atunci cand ne expunem necontrolat – imbatranire prematura, pete pe piele sau chiar aparitia cancerului de piele. De aceea, aparitia oricaror schimbari la nivelul pielii face obligatorie un consult dermatologic. Dintre toate semnele „colorate" care apar pe piele, cele mai nevinovate sunt pistruii sau petele maronii.

Esteticienii sustin ca pentru prevenirea aparitiei premature a ridurilor este necesara nu numai pregatirea tenului dar, mai ales, protejarea lui. Tenurile uscate si sensibile au nevoie de creme hranitoare, vitaminizante, spre deosebire de cele grase, care se simt mai bine cu creme lejere, hidratante.

Indicele potrivit, in functie de ten

• tip 1 - persoanele cu pielea foarte alba, blonde sau roscate, cu ochii verzi sau albastri, care se ard imediat la soare – SPF 50

• tip 2 - persoanele satene care se ard usor la soare si se bronzeaza cu dificultate – SPF 45

• tip 3 - persoanele care au pielea mai putin sensibila si care nu se ard dupa expuneri scurte la soare – SPF 30

 tip 4 - persoanele brunete, cu ochi negri sau caprui, cu pielea maslinie si care nu sufera arsuri – SPF 15.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.