Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Scapa pentru totdeauna de vene varicoase!
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Modul incredibil de a scapa ......
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Pasi pentru a scapa de grasimea de pe burta
949 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de acidul fitic
42 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghimbirul alunga greata.
579 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de durerile articulare in mod natural
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coaja de lamaie vindeca durerile de articulatii.
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ore e bine sa mananci?
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de durerea de la genunchi!
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afectiunile ORL -vara
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Scapa de laringita in 48 de ore

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.01.2019  Adauga la favorite 574 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Laringita este o afectiune care apare, de obicei, in anotimpul rece si insoteste o raceala puternica sau o gripa. Acesta se poate vindeca in doar 48 de ore cu ajutorul unor remedii naturiste.

Laringita este produsa de inflamatia, iritarea sau folosirea excesiva a corzilor vocale ce apartin laringelui. Acesta apare de cele mai multe ori in urma unei infectii respiratorii, dar poate fi, de asemena, o urmare a sinuzitei, a bolii de reflux gastro-esofagian sau a alergiilor. In plus, expunerea la praf, fum de tigara sau alte substante nocive pot provoca iritarea laringelui. Nu in ultimul rand, vorbirea excesiva poate cauza inflamarea corzilor vocale ce apartin laringelui si declansarea bolii.

Remedii naturiste

In toate cazurile, repausul vocal este esential pentru vindecarea laringitei. Fortarea corzilor vocale este absolut interzisa, deoarece poate duce la leziuni care se vor resimti si dupa tratarea afectiunii. Pe langa repaus vocal, tratamentul consta in remedii naturiste si se orienteaza dupa cauza care a produs laringita. Se pot folosi medicamente antiinflamatoare si antiacide numai cu avizul medicului specialist. In perioada bolii, este indicata evitarea fumatului activ cat si pasiv si a mediilor in care sunt prezente substante iritante pentru corzile vocale.

Citeste si BPOC va fi a treia cauza de deces in lume

Medicul naturopat Carmen Nonn recomanda pentru tratarea laringitei comprese calde, inhalatii cu substante balsamice si uleiuri esentiale de eucalipt, cimbru, menta, fenicul, infuzii din muguri de plop si scoarta de salcie si desigur repaus vocal la pat sau in camera, la o temperatura adecvata (20 - 22 grade).

Folosirea propolisului si mestecarea de fagure de miere poate avea, de asemenea, efecte benefice asupra laringelui, sustine dr. Teofil Rosu, medic specialist boli interne. Se mai poate folosi gargara cu ceai de arnica sau cu apa cu sare, sucul de orz verde sau boabe de ienupar.

Dieta in timpul laringitei

O importanta deosebita trebuie acordata alimentatiei in perioada bolii. Medicii recomanda o alimentatie usoara care sa cuprinda supe, pireuri si sucuri de fructe si legume proaspete. Mancarea trebuie sa aiba o temperatura potrivita, intrucat alimentele prea fierbinti sau prea reci inflameaza mai mult laringele.

Citesti si Pneumonia face ravagii in Romania. Afla care sunt semnele de pericol

„Toate alimentele cu o consistenta crescuta, precum nucile sau semintele uscate, trebuie evitate in timpul laringitei. Painea trebuie, de asemenea, sa fie inmuiata in supa, deoarece coaja poate irita laringele. In aceasta perioada, nu sunt recomandate nici mancarurile acide sau condimentele", spune dr. Teofil Rosu, medic specialist boli interne la Centrul Medical Focus.

Alocoolul, dar si bauturile pe baza de cafeina si cele carbogazoase tind sa deshidrateze organismul si sa produca iritatii la nivelul laringelui, motiv pentru care aceste bauturi trebuie, de asemenea, evitate in perioada bolii. Este desigur interzis sa se foloseasca sucuri de la frigider sau inghetata in perioada de acutizare a bolii.

Complicatiile laringitei

In cazul in care laringita nu este tratata corect si la timp, acesta poate persista o perioada indelungata si poate cauza accese de sufocare, insotite de insuficienta respiratorie si tuse latratoare, simptome care debuteaza adesea pe timp de noapte. In plus, boala se poate croniciza si poate produce modificari ale mucoasei laringelui care determina acutizari repetate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.