Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pe poteci, spre inima ta! Ep 5: Aventura de iarna
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locul unde marea si muntele se imbina
16 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catunul izolat Puntid, Valea Calnegia
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valea Baliem-Indonezia
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valea Vaserului
434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nucsoara, Arges - Valea Doamnei
1.439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Lacul Valea Rea
671 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! Episodul 14: valea Cerbului si
1.136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Explorati Valea Waipio -Hawaii
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valea Hartibaciului ⤛
480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Valea Doftanei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.09.2016  Adauga la favorite 443 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca va aflati in cautarea unui colt de rai romanesc, unde sa va incarcati cu energie pozitiva si sa va bucurati de peisaje spectaculoase, Valea Doftanei reprezinta o destinatie pe care nu ar trebui sa o ratati.
Aflata la vreo 20 de kilometri de Campina, Valea Doftanei este o veritabila oaza de liniste si de relaxare, inconjurata de varfuri semete. Pe aceste plaiuri mioritice extrem de pitoresti se afla si o mica “mare in munti". Lacul Paltinu (sau Paltinoasa) are o suprafata de aproximativ 200 de hectare.
Ochiul" de apa turcoaz este inconjurat de paduri dese, astfel ca peisajele de care va puteti bucura in acest mic paradis romanesc sunt de o frumusete fara egal. De asemenea, vorbim despre un lac bogat in peste. Pescuitul este permis, insa doar in unele zone amenajate, doritorii putand prinde crapi, salai, bibani, stiuci etc. Prin zona circula numeroase legende fascinante cu privire la pestii uriasi, chiar mari cat o “masina", care inoata in apele reci ale lacului Paltinu.
Barajul Paltinu, situat in cheile “La Tocile", este considerat una dintre cele mai frumoase constructii de acest tip din tara noastra. A fost finalizat in 1971. Lucrarile au durat in jur de trei ani, iar rezultatul este uimitor. Mai precis, barajul are o inaltime de 108 metri si se intinde pe alti 465. In zare se vede si varful Unghia Mare, masivul semanand, dupa cum spun chiar autoritatile locale, cu o “piramida egipteana, pusa parca dinadins aici, in framantatul peisaj carpatin".
Pe aceste meleaguri se afla si una dintre putinele paduri virgine din Romania. Este vorba despre Glodeasa, inclusa in reteaua Natura 2000. Rezervatia se intinde pe aproximativ 540 de hectare, adapostind arbori ce au chiar si 300 de ani si inaltimi de zeci de metri, dar si numeroase specii rare si foarte rare de plante. Printre vietuitoare se afla si usul brun, tritonul carpatic si pisica salbatica cretana. “Pisica salbatica cretana este o curiozitate a locului. Pana in 1966, cand a fost descoperit un exemplar in liberatate, se credea ca a disparut in intreaga lume. Specialistii considera ca subspecia cretensis provine din salbaticirea pisicilor domesticite de cretani in Antichitate. (…) Se intalneste numai in Romania si in Grecia", scrie intr-o brosura editata de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova.

Valea Doftanei este ideala si pentru cei care vor sa se bucure de drumetii montane, existand, de exemplu, trasee marcate catre “inima" muntilor Baiului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.