Fruct multifunctional, care poate fi folosit atat in salate, cat si in deserturi, ananasul, bogat in vitamina C, ne fereste de raceala, favorizeaza productia de colagen in organism care intinereste, lupta cu bolile cardiace, dar si cu cancerul.
Ananasul proaspat este sarac in calorii. O cana cu bucati de ananas are mai putin de 100 de calorii. Desi este foarte dulce, poti sa-l incluzi in dieta fara sa iti faci griji ca iei in greutate. Specialistii spun ca ananasul este plin de antioxidanti care incetinesc imbatranirea pielii si deci aparitia ridurilor.
„Este un fruct care contine si vitamina C, responsabila de producerea de colagen care intinereste. Are si functia de a da mai multa stralucire pielii care devine imediat mai luminoasa sub efectul acizilor pe care le contine. Datorita compusilor sai, ananasul este un superfortifiant pentru corpul tau. Vitamina C, pe care o contine, intareste sistemul imunitar si este un excelent scut antiraceala. Unele studii au demonstrat chiar si eficienta sa in lupta contra bolilor cardiace sau a unui anumit tip de cancer. Acesta actioneaza si asupra tranzitului intestinal deoarece faciliteaza digestia proteinelor si circulatia lor in corp. Cu alte cuvinte, este ideal pentru o silueta perfecta. Este o alternativa ideala, dulce si savuroasa pentru a combate foamea", explica dr. Catalin Luca, medic medicina interna, cu competenta in apifitoterapie
Sase motive sa consumi ananas
Trateaza inflamatiile si indigestia Contine bromelaina, o enzima care favorizeaza digestia si impiedica balonarea. Ea se regaseste doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa. Imbunatateste functionarea creierului Este o excelenta sursa de zaharuri naturale, care asigura glucoza esentiala pentru corpul tau. Acesta imbunatateste functionarea creierului si creste puterea de concentrare. Contine compusi anticancerigeni O ceasca de ananas proaspat contine 70 de miligrame de vitamina C si 95 de miligrame de vitamina A, furnizand doza zilnica de vitamina C si aproximativ 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Aceste vitamine protejeaza celulele sanatoase de amenintarea radicalilor liberi, ce favorizeaza aparitia cancerului si vindeca celulele deteriorate.
Intareste oasele
Prin continutul de mangan, intareste oasele si tesuturile conjunctive. Persoanele in varsta, care prezinta un risc mai mare de oase fragile, ar trebui sa includa ananasul in alimentatie, pentru a spori rezervele de mangan din organism. Previne formarea cheagurilor de sange Acest fruct tropical, bogat in cupru, previne formarea cheagurilor de sange si bolile osoase. Cuprul stimuleaza productia de hemoglobina din organism si accelereaza cicatrizarea ranilor. Carenta de cupru cauzeaza osteoporoza, anemie, probleme cu glanda tiroida si scaderea numarului de limfocite. Previne afectiunile oculare Datorita continutului de betacaroten, ananasul reduce cu pana la 35% riscul afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara a retinei.