Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Remedii naturale pentru monturi si bataturi
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce FACEM MONTURI: 7 MOTIVE posibile
252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monturi .diagnostic,exercitii si tratament
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul cartofului
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scortisoara
1.115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miopia
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imunizarea se poate face si prin alimentatie
1.273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri babesti contra racelii
999 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este si care sunt beneficiile dietei asiatice? |
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urzica moarta
1.350 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Monturile

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.04.2016  Adauga la favorite 996 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Monturile sau Hallux Valgus reprezinta o diformitate a degetului mare al piciorului numit haluce care apare prin devierea varfului halucelui spre celelalte degete insotit de devierea mediala a metatarsului catre interiorul piciorului formand o proeminenta dureroasa si inestetica.

Aceasta diformitate se agraveaza in timp, unghiul metatarso-falangian si intermetatarisan devine mai mare si piciorul se deformeaza. Un unghi metatarsian normal este mai mic de 9 grade si cel metatarso-falangian mai mic de 15 grade.

Apare mai frecvent la femei decat la barbati, mai ales la femeile elegante care obisnuiesc sa poarte tocuri si incaltaminte ingusta. Nu se stie cauza exacta a aparitiei monturilor, insa sunt cativa factori de risc asociati prin care studiile au aratat ca persoanele cu istoric familial sunt mai predispuse sa le “mosteneasca", cu artrita reumatoida , obezitate si piciorul plat.

Evolutia poate fi una rapida sau lenta , aceasta proeminenta a capului de metatars creand pacientului un disconfort mai ales la purtarea incaltamintei inguste, datorita frecarii pielii de pantof apare o zona de eritem dureroasa uneori insotita de bursita.


Prin devierea metatarsului spre exterior si prin faptul ca oasele sesamiode raman pe loc se schimba zonele de sprijin ale piciorului si varful halucelui impinge degetul doi, deformandu-l, insotindu-se si de aparitia bataturilor pe partea plantara a piciorului .

Simptomele se manifesta prin dificultatea de a purta incaltaminte, mai ales cele inguste, durere la nivelul articulatiei metatarso-falangiene in repaus si la efort , inflamatia pielii si aparitia diformitatilor degetelor unu si doi .

Diagnosticul se pune pe baza unui examen clinic al piciorului in clinostatism si ortostatism pentru a aprecia efectul fortelor de sprijin in devierea metatarsului, insotit de o radiografie a piciorului in ortostatism pentru a putea calcula corect unghiurile intermetatarsiene si metatarso-falangiene si de asemena verificarea pozitiei osului seseamoid fata de metatarsian .


Tratamentul in stadiile incipiente poate fi unul ortopedic prin reducerea stresului asupra halucelui cu schimbarea incaltamintei inguste cu una larga si comoda , purtarea de orteze in timpul noptii si indepartatoare intre degete sustinute de tratamente antiinflamatoare locale si orale pentru a ajuta la reducerea durerii si inflamatiei locale. Toate aceste metode pot intarzia dar nu pot oprii evolutia monturilor .

Tratamentul chirurgical este reprezentat in momentul de fata de mai mult de 10 tehnici diferite pentru tratarea monturilor prin reaxarea osului sau prin intarirea sistemul musculo-tendinos al halucelui .

Cele mai folosite fiind osteotomia tip chevron , scarf si akin unde osul este taiat, repozitionat la unghiul anatomic corect si se fixeaza cu suruburi speciale , ce permit corectia zonelor de sprijin ale piciorului si disparitia proeminentei dureroase a metatarsului .

Recuperarea este una rapida, nedureroasa, cu rezultate foarte bune daca sunt folosite metodele si principiile noi de tratament, pacientul merge fara a avea nevoie de carje ci doar cu ajutorul unei orteze din prima zi postoperator .

Nu evitati tratamentul chirurgical, are un rezultat mai bun in stadiile incipiente cand apare durerea fata de cele avansate cu deformare mare ale degetelor si apelati mereu la un medic cu experienta si la curent cu toate metodele noi de tratament al monturilor.

Doctor ortoped Tarek Nazer


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.