Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 metode ca sa scapi de durere de ghenunchi
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monturi
2.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale pentru monturi si bataturi
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 motive sa consumati banane
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei mai buni 10 pantofi pentru monturi
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 GRESELI MAJORE PE CARE LE FACEM DIMINETA
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tratament pleurezie (apa la plamani)
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim organismul pentru anotimpul rece?
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zece motive pentru a bea sucuri verzi
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  .FACEM O CREMA RAPIDA IN 2 MINUTE
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

De ce FACEM MONTURI: 7 MOTIVE posibile

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.09.2022  Adauga la favorite 251 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
00:00 – 00:31 Intro
00:31 – 02:24 Ce sunt monturile?
02:24 – 04:09 Cauze
04:09 – 04:40 Simptome
04:40 – 07:15 Tratament
07:15 – 08:24 Exercitii
08:24 – 10:45 Operatia


Monturile sunt acele umflaturi tari, dure, de la baza degetului mare al piciorului. Nu, nu ti-a crescut un os acolo. Nu, nu este nici batatura. Si nu, in niciun caz nu este o depunere de calciu. Proeminenta aceea este chiar articulatia degetului mare, care a fost fortata sa se deplaseze si sa iasa in afara aliniamentului ca urmare a inclinatiei osului degetului mare catre degetul alaturat. Monturile sunt asadar o deformare a degetului mare, nefericita intamplare mai des intalnita la femei. Deformarea este posibil sa se produca si la degetul mic, insa astfel de cazuri sunt mai putine.

Inca ceva ce vreau neaparat sa precizez. Este foarte adevarat ca vedem picioare deformate de monturi mai degraba la varstnici decat la tineri. Insa asta nu inseamna ca predispozitia este mai mare la seniori. Monturile pot incepe sa se formeze la orice varsta (chiar si la pubertate), doar ca nu sunt de la debut observabile cu ochiul liber. Unei radiografii insa nu-i scapa. Deformarea nu este brusca ci progresiva, in timp, putand dura si 20 de ani pana cand guguloiul devine evident. Intr-un fel e bine ca e asa, pentru ca pot fi luate masuri din timp. Asta daca sesizezi ca e ceva anormal cu degetul barosan si recunosti semnele timpurii.... Adica durere in timpul mersului in zona respectiva, umflaturi la nivelul degetului, inclinatia acestuia spre degetul alaturat sau bataturi ori calusuri care apar frecvent la baza lui, in exterior, acolo unde ulterior se va forma montul.

Cauze:
1.Ai mostenit predispozitia asta de la parinti sau bunici, prin mostenirea unei strucuri sau anatomii a piciorului care favorizeaza deformarea. Asa ca monturile sunt ereditare.
2.Te-ai nascut cu o deformatie congenitala a piciorului. De pilda cu degete in ciocan, picior in var equin, picior excavat sau cu platfus.
3.Aparitia monturilor este favorizata de influenta hormonilor asupra ligamentelor.
4.Suferi de vreo boala inflamatorie, ca de exemplu artrita reumatoida.
5.Esti pe plus la kilograme si pui pe picior o presiune mai mare, rezultat final: anatomia piciorului sufera si ea deformare.
6.Piciorul a fost supus vreunui traumatism.
7.Unele profesii predispun la formarea monturilor, si ne referim aici la balerine si dansatoare, ale caror picioare...

Monturile au o evolutie progresiva, asa ca nu-ti face iluzii ca or sa dispara intr-o buna zi ca prin farmec. Nu. Cu trecerea timpului se vor inrautati. Da. In unele cazuri mai lent, in altele mai rapid. Tendinta generala este de a nu acorda cine-stie-ce importanta monturilor. Monturile netratate vor fi din ce in ce mai dureroase, se poate ajunge la ulceratii, la infectie osoasa, la artrozarea articulatiei si la pierderea definitiva a mobilitatii. In afara de asta, durerea din picior te va sili sa adopti o pozitie incorecta, sa mergi sontac, iar asta are consecinte asupra coloanei vertebrale, cauzand dureri de spate.

O radiografie ii va arata ortopedului cat de mare si de grava este deformarea si ce modificari structurale s-au produs. In functie de acest rezultat se vor discuta si optiunile terapeutice. Daca deformarea este deocamdata minora si scopul este pe de o parte incetinirea progresiei si pe de alta parte ameliorarea durerii, se vor lua in primul rand masuri in ceea ce priveste incaltamintea. Este recomandata una comoda cum este cea tip sport, cu talpa ferma, care sa tina calcaiul bine fixat si degetele sa nu se duca si sa se inghesuie in varf. In cazul in care iti este imposibil sa mergi cu o incaltaminte cu talpa joasa pentru ca esti genul care ai stat cocotata pe tocuri de cum ti-ai luat buletinul, se accepta un toc ortopedic de 3-4 cm. Pentru reducerea durerii poti lua antiinflamatoare, iar local, in acelasi scop, poti aplica aloe vera, comprese cu gheata sau cu ceai de musetel ori poti utiliza un unguent cu galbenele. Subliniez: toate astea nu duc la vindecare si doar la ameliorarea simptomelor neplacute.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.