• Monturile si bataturile sunt necazuri cu care se confrunta multi dintre noi in viata de zi cu zi. Remedii precum frunzele de patlagina, rostopasca sau de praz, lamaia si usturoiul sunt remedii care ne scapa de necaz.
Femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa faca monturi, fie la ambele picioare, fie doar la unul.
Barbatii se confrunta mai rar cu aceasta suferinta si atunci, spun specialistii, poate fi vorba de consecinta unei boli interne grave: artrita, guta sau diabet zaharat. In privinta bataturilor, acestea se formeaza datorita incaltamintei neadecvate.
Monturile, proeminente laterale ale degetelor mari de la picioare, sunt foarte dureroase si antreneaza probleme de ordin psihologic, estetic si, desigur, material.
Aparitia oricarui mont deformeaza piciorul si ingreuneaza mersul persoanei care se confrunta cu acest necaz. Mai mult, in astfel de situatii, persoana in cauza trebuie sa-si cumpere tot mai des incaltaminte noua.
Incaltaminte
Specialistii precizeaza ca aparitia monturilor se datoreaza mai multor factori: deseori este vorba despre factorii genetici care apar in anumite familii unde deformarea degetelor mari de la picioare se manifesta de la o generatie la alta.
In alte cazuri, monturile se datoreaza factorilor dobanditi: este vorba de doamnele care, din cochetarie, poarta incaltaminte stramta, cu un numar mai mic. Exista si monturi care sunt cauzate de anomaliile inascute ale piciorului (cel plat sau cu degetul mare foarte lung), care predispun la deformarea piciorului.