Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Polen miere - un elixir natural al tineretii
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polen crud - aliment functional si probiotic
466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficile laptelui batut
741 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nashi
2.667 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentele ajuta organismul sa reziste la frig
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pastura
668 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tonic de hrean
1.539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laptisor de matca crud
505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alergia la ambrozie
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chistul sebaceu (pilar)
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce este polenul crud si la ce este bun?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.01.2019  Adauga la favorite 800 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Polenul crud este unul dintre cele mai complexe alimente din punct de vedere nutritional. Afla cum se consuma polenul crud si ce tip de polen crud trebuie sa alegi in functie de afectiuni aici - https://www.apiland.ro/polenuri-crude/.

Ce este polenul crud?
Polenul crud este acea pulbere fina care se formeaza in staminele florilor, necesara pentru fecundare, pe care albinele o amesteca cu saliva si o transporta in cosuletele cu polen de pe piciorusele lor posterioare.

Exista doua tipuri de polenuri: anemofile, cele purtate de vant, si entomofile, cele purtate de insecte. Albinele nu recolteaza polenuri purtate de vant, deoarece acestea contin anumite substante toxice, fiind responsabile si de alergiile pe care unii oameni le au la polen. In schimb, polenul cules de albine este foarte nutritiv. Pentru albine, polenul crud reprezinta sursa lor de hrana, iar de calitatea polenului recoltat depind energia si puterea de aparare a familiei de albine.

Polenul crud este moale si are un miros floral pregnant, fiind unul dintre cele mai pure si mai complete alimente, un adevarat miracol al naturii, utilizat inca din Antichitate de catre egipteni si chinezi ca medicament natural si factor de intretinere al organismului. Acesta si-a demonstrat pe deplin virtutile terapeutice in cadrul numeroaselor studii clinice si de laborator.


Care este diferenta dintre polenul crud si polenul uscat?
Exista o mare diferenta intre polenul uscat, pe care il gasim de obicei in comert si polenul crud. Uscarea polenului presupune incalzirea acestuia la temperaturi de aproximativ 38-40°C. Astfel, sunt distruse majoritatea substantelor active din compozitia polenului, care nu rezista la temperaturi ridicate.

Polenul crud este congelat imediat dupa recoltare si pastrat ca atare. Acesta este un aliment viu care are, in plus fata de polenul uscat, lactofermenti ce ajuta la regenerarea florei intestinale, enzime esentiale pentru buna functionare a organismului, bacterii benefice si antioxidanti care elimina radicalii liberi din
organism. Acest produs al stupului este pastrat in forma sa naturala, cruda, pura si neprelucrata, pentru a garanta eficienta terapeutica maxima.


La ce este bun polenul crud?
Polenul crud contine toti micronutrientii necesari pentru sanatatea noastra, care de multe ori lipsesc din alimentele moderne rafinate si supraprocesate. Acesta are in compozitia sa toate mineralele prezente in organismul nostru, dar si majoritatea vitaminelor si principalele enzime si proenzime, alaturi de multe alte elemente active, vitale pentru sanatatea noastra.

Polenul crud reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, majoritatea sub forma de aminoacizi, care se absorb direct in tubul digestiv, fara a necesita un efort din partea organismului. Astfel, el reprezinta o sursa excelenta de proteine, mai ales pentru vegetarieni sau pentru cei ce tin post. Compozitia complexa a polenului crud face din acesta un aliment natural complet, foarte benefic pentru organismul nostru.

BENEFICII

1. Ofera energie si combate anemia
2. Intareste sistemul imunitar si previne raceala si gripa
3. Echilibreaza digestia
Prin compozitia sa, polenul crud reface flora intestinala, previne inflamatiile colonului, sustine ficatul si normalizeaza nivelul de colesterol si de trigliceride.
4. Trateaza alergiile
5. Imbunatateste performantele fizice
6. Protejeaza aparatul respirator
7. Ajuta sistemul cardiovascular
8. Previne imbatranirea si mentine frumusetea tenului si parului
9. Combate prostata
10. Stimuleaza fertilitatea

Pe langa polenul poliflor, exista si polenul monoflor, polen cules dintr-un singur tip de floare predominata: de exemplu, polen de mar, de prun, de salcie etc. Pe langa proprietatile generale, polenurile crude monoflore au cateva calitati si proprietati specifice, in functie de florile din care au fost obtinute. Fiecare tip de polen este indicat in anumite afectiuni si are anumite efecte benefice asupra organismului. De asemenea, gustul, mirosul si culoarea lor difera.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.