In natura avem nenumarate remedii si leacuri pe care, de-a lungul timpului, oamenii le-au folosit cu succes in tratamentul diferitelor afectiuni, dar si super-alimente cu o cantitate mare de nutrienti. In zilele de iarna este important sa consumam multe super-alimente, pentru a ne intari organismul si a face fata temperaturilor scazute.
Desigur, cele mai potrivite alimente, in aceasta perioada, sunt cele bogate in grasimi (lapte integral, unt, ulei de masline), dar asta nu inseamna sa ne aruncam in mancarea plina de grasimi.
De asemenea, fructele si legumele bogate in carbohidrati cum sunt bananele sau citricele ne vor oferi energie si un apot necesar de vitamina C pe perioada iernii.
Pentru a stimula circulatia periferica si a avea mainile si picioarele calde este indicat sa consumam mancaruri calde, condimentate. Tot pentru acest scop sunt recomandate alunele, nucile si migdalele, care intra si ele in categoria super-alimentelor.
Atunci cand sunt consumate in stare naturala, ghimbirul, usturoiul si polenul sunt o adevarata binecuvantare pentru organism.
Ghimbirul ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, tine departe virusurile si ajuta la incalzirea organismului.
Polenul este un produs foarte bogat in vitamine, proteine, minerale, antioxidanti, hormoni, oligoelemente, pigmenti, acid folic si aminoacizi.
Este considerat un aliment minune datorita efectelor de revitalizare pe care le are asupra organismului. Polenul ajuta la detoxifierea organismului, ii ofera un plus de energie si incetineste procesul de imbatranire al acestuia. Este un bun adjuvant in terapia cancerului si este recomandat in toate bolile, cu exceptia diabetului. Se poate consuma zilnic, diluat in suc de fructe.
Germenii de grau sunt foarte bogati in substante nutritive si enegizante: saruri minerale, proteine, enzime, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, dar si in vitaminele A, B1, C, E, PP.
Datorita enzimelor, acest aliment viu este unul echilibrant, care aduce numai beneficii organismului, daca este consumat zilnic. Are efecte terapeutice remarcabile in cancer, artrita, depresie, intareste organismul si stimuleaza nutritia.
Germenii de grau se pot consuma fie in salate, fie pasati si amestecati cu lingura de miere de albine