Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ceaiul de vanata scade colesterolul
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce vitamine sunt importante dincolo de 60 de ani
29 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vinete pro si contra
1.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SFECLA ROSIE – 6 motive sa o consumi!
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de vanata scade colesterolul,
821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SFECLA ROSIE – 6 motive sa o consumi!
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune pentru cei peste 50 de ani
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ardeiul rosu, bun pentru memorie
694 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Super remediu pt.reumatism, calvitie, sciatica ,alcool
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vinetele. Beneficii pentru sanatate
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Vinetele - Izvor de vitamine

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.07.2018  Adauga la favorite 621 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In afara continutului foarte ridicat de apa (93%), vinetele contin potasiu – mineral care ajuta la stimularea inimii, magneziu – cunoscut pentru rolul sau de combatere a stresului, calciu – pentru intarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru sistemul imunitar. Specialistii sunt de parere ca delicioasele vinete reprezinta alimentul potrivit pentru zilele caniculare, datorita continutului foarte mare de apa. In aceasta perioada, nutritionistii ne sfatuiesc sa recurgem la consumul salatei de vinete, atat pentru potolirea foamei, cat si a setei. Legumele sunt bogate in fibre, dar foarte sarace in grasimi.Aceste legume sunt indicate si in alimentatia persoanelor care vor sa tina cure de slabire, datorita numarului mic de calorii (circa 20 de calorii la 100 g).
Printre alte beneficii ale consumului de vinete se numara:
Prevenirea bolilor cardiovasculare
In testele efectuate pe animale s-a demonstrat ca sucul de vanata scade nivelul colesterolului si relaxeayza peretii vaselor de sange, imbunatatind circulatia sangvina.
Vinetele, pe locul doi in terapia anticancer
Datorita continutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietati anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale.
Studiile recente claseaza vinetele pe locul doi, dupa varza, in terapia de prevenire a cancerului. In privinta substantelor amare din compozitia acestei legume, specialistii semnaleaza efectele lor benefice asupra metabolismului si a sistemului imunitar.
Alunga insomniile si starile de nervozitate
De aceea, specialistii recomanda persoanelor nelinistite si agitate sa includa in meniul lor cat mai multe preparate cu vinete.
________________________________________
________________________________________
Recomandate si diabeticilor
Si persoanele cu diabet se pot bucura de efectele acestei legume, cu continut scazut de zaharuri (4 g/100g).
Atentie cum le preparati!
Singura conditie este sa nu le consumam prajite, cu mult ulei sau sub forma de salata cu sos de maioneza. Specialistiil spun ca cel mai bine este sa pregatim vinetele la gratar sau salata. Atunci cand le preparam pe gratar, vinetele se taie rondele, se sareaza si se adauga putine ierburi aromate. Daca optam pentru salata, dupa ce coacem vinetele, le lasam sa se scurga si, apoi, sucul rezultat il aruncam, pentru ca are un gust amarui. Delicioasele legume se combina, apoi, cu un sos sanatos, preparat din ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Nu se recomanda consumul de salata de vinete cu maioneza sau cu mult ulei
Tratamente minune pentru curatarea ficatului si pentru detoxifiere
Pentru curatarea ficatului: taiati in cubulete 200 g patlagea vanata, curatata de coaja, si puneti-le intr-o sticla cu gura mai larga, in care aveti un litru de vin alb sec. Lasati la macerat cinci zile, agitand dimineata si seara, apoi strecurati. Beti cate o lingurita din acest preparat inainte de fiecare dintre cele trei mese principale. Tratamentul continua pana la epuizarea preparatului.
Pentru detoxifiere: puneti intr-o cratita 30 g de cubulete din vinete si o jumatate de litru de apa rece. Fierbeti zece minute, apoi lasati la infuzat inca pe atat. Strecurati. Acest ceai se ia de trei ori pe zi intre mese, timp de trei saptamani. Urmati aceasta cura la fiecare schimbare de anotimp, mai ales ca aceste legume sunt pe locul doi, dupa varza, in prevenirea cancerului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.