Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Menta - beneficii si sanatate - Cipri Kaiser
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vinete pro si contra
1.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de beneficii extraordinare ale apei cu lamaie
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 Sfaturi de sanatate mentala
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATE: BENEFICIILE CONSUMULUI SUCULUI DE ROSII
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceai de GHIMBIR: beneficii si contraindicatii
70 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciocolata neagra si slabitul. Beneficii pentru sanatate!
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre smochine
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Vinetele. Beneficii pentru sanatate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.06.2023  Adauga la favorite 128 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vinetele nu sunt foarte gustoase crude si au un gust mai bun atunci cand sunt prajite la gratar, prajite, coapte sau prajite. Vinetele este o leguma cu gust bland, iar pulpa sa spongioasa si absorbanta absoarbe arome si uleiuri in timpul gatirii.

Daca consumati vinete pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate, atunci ar trebui sa le mancati intotdeauna cu pielea. Coaja de vinete este o sursa bogata de antioxidanti si alti nutrienti benefici. Semintele de vinete sunt, de asemenea, comestibile si au beneficii excelente pentru sanatate.

In acest articol, veti afla despre beneficiile nutritionale ale vinetelor. Vei afla, de asemenea, de ce a consuma mai multe vinete este foarte bine pentru tine.

Valoarea nutritiva a vinetelor
Vinetele este o leguma bogata in nutrienti, saraca in calorii si bogata in antioxidanti. Vinetele este o leguma crab scazuta si are cote scazute pe graficul indicelui glicemic. Are niveluri minime de sodiu (7 mg intr-o vineta intreaga).

Desi valoarea nutritiva a vinetei nu este la fel de impresionanta ca si alte legume, exista unele fitochimice unice ( substante chimice naturale din plante) in vinete.

Potrivit unor studii, gatirea la abur, fierbere sau coacere este cea mai buna modalitate de a pregati vinetele pentru a-si pastra majoritatea antioxidantilor. ( 19 ) Cand pregatiti vinetele, ar trebui sa evitati prajirea, deoarece vinetele au tendinta de a absorbi mult ulei, ceea ce va creste continutul de calorii si grasimi din mancare.

Deoarece vinetele sunt aproape 90% apa si pentru ca se consuma in mare parte gatite, valorile nutritionale din acest articol sunt pentru vinetele gatite.

Calorii vinete
Vinetele sunt o leguma cu continut scazut de calorii pe care o puteti manca ca parte a unei diete sanatoase. Potrivit Departamentului de Agricultura al Statelor Unite (USDA), 100 g de vinete gatite contin doar 35 de calorii. ( 1 )

Prajirea, gratarul sau coacerea vinetelor vor avea aproximativ acelasi numar de calorii, cu exceptia cazului in care, desigur, stropiti feliile de vinete cu ulei de masline.

De exemplu, cercetatorii de la Harvard TH Chan spun ca un fel de mancare sanatoasa cu vinete la gratar care contine ¼ de vinete mare, ½ rosie, niste parmezan si ulei de masline contine doar aproximativ 90 de calorii. ( 2 )

Cand pregatiti felii de vinete pe gratar, unele retete recomanda sa sarati pulpa pentru a elimina excesul de apa din vinete. Ar trebui sa clatiti sarea dupa 20 de minute, sa stropiti cu putin ulei de masline si apoi sa puneti sub gratar pentru a crea felii de vinete fierte.

Beneficiile folosirii uleiului de masline la prajirea sau coacerea vinetelor sunt ca este o grasime sanatoasa cu multe proprietati antiinflamatorii.

Carbohidrati in vinete
Vinetele sunt o leguma cu continut scazut de carbohidrati, care poate fi savurata de multe persoane care sufera de diabet sau care doresc sa slabeasca.

O cana de cuburi de vinete fierte contine 8,6 g de carbohidrati si are o incarcatura glicemica scazuta de 2. Sarcina glicemica scazuta a vinetei se datoreaza faptului ca 25% din continutul sau de carbohidrati este fibre. Fibrele ajuta la incetinirea procesului de digestie si ofera o sursa stabila de energie pentru organism. ( 1 )

Numarul net de carbohidrati din 100 g de vinete gatite este de doar 5,6 g.

Vinetele sunt o sursa buna de fibre
Studiile au aratat ca vinetele sunt bune pentru pierderea in greutate si pentru o digestie sanatoasa, deoarece sunt bogate in fibre si sarace in grasimi.

O portie de 100 de grame de vinete fierte la abur, la gratar sau prajite contine 2,5 grame de fibre. Aceasta reprezinta 10% din aportul zilnic recomandat de fibre (RDI)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.