Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Secrete marea piramida Keops
1.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ADEVARUL DESPRE PIRAMIDA LUI CHEOPS !!! | DIN GIZA |
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramida de la Pitesti
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul efectului de piramida
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul efectului de piramida.Descoperiri uimitoare
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramida Ball
795 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spune Biblia despre astrologie si horoscop
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramida din Egipt
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE se ascunde in Muntii Buzaului ?!?
40 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SECRETELE PIRAMIDELOR -
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

ADEVARUL DESPRE PIRAMIDA LUI KEOPS !!!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.07.2018  Adauga la favorite 105 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aceasta este singura minune a lumii ce nu necesita descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poetilor. Este singura minune a lumii asupra careia nu se fac speculatii referitoare la forma, marime si prezentare. Este cea mai veche si totusi singura care a supravietuit timpului. Contrar parerii generale, numai Marea Piramida a lui Khufu (Cheops), nu toate cele trei Mari Piramide, se afla pe lista celor sapte minuni ale lumii antice.

Marea Piramida din Gizeh a fost cea mai inalta constructie din lume mai mult de 43 de secole, pana in secolul al XIX-lea in 1889 cand a fost construit Turnul Eiffel. Avea, la inceput, 146 m (azi 138 m) inaltime, latura de 227 m si cuprinde 2.521.000 m cubi de piatra. Fetele piramidei erau placate cu placi slefuite din calcar. A fost construita de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, in jurul anului 2.560 i.e.n. pentru a servi drept mormant acestuia.

Traditia construirii de piramide a inceput in Egiptul antic ca o sofisticare a ideii de "mastaba" sau "platforma" ce acoperea mormantul regal. Mai tarziu, au fost folosite mai multe "mastaba", fapt dovedit de primele piramide, cum este Piramida in Trepte a Regelui Zoser (Djoser), construita de faimosul arhitect egiptean, Imhotep.
Potrivit lui Herodot, constructia ei ar fi durat peste douazeci de ani si la ea ar fi lucrat 100.000 de oameni.
Atunci cand a fost construita, Marea Piramida avea 145,75 m inaltime. De-a lungul timpului, a mai pierdut 9 m din varf. Era acoperita cu piatra slefuita (o parte se mai vede in varful piramidei lui Khefren). Unghiul sub care e construita este de 54 de grade si 54 de minute. Fiecare parte a ei este orientata atent spre unul din punctele cardinale locale, adica nord, sud, est si vest. Perimetrul orizontal al fiecarei sectiuni in piramida descrie un patrat. Cea mai mare eroare intre lungimile laterale este, uimitor, mai mica de 0,1%.

Fiecare bloc de piatra din cele doua milioane in total cantareste mai mult de 2 tone. S-a sugerat faptul ca in cele trei piramide sunt suficiente blocuri de piatra pentru a construi un zid gros de 30 cm si inalt de 3 m care sa inconjoare Franta. Suprafata ocupata de Marea Piramida poate inghiti Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Florenta si Milano si Catedralele Westminster si Sf. Paul din Londra, toate laolalta.

Pe fateta din nord se afla intrarea in piramida. Coridoarele si galeriile duc fie spre camera mortuara a regelui, fie au avut alte functii. Camera regelui se afla in inima piramidei, putand fi accesata numai prin Marea Galerie si un coridor ascensional. Sarcofagul regelui este facut din granit rosu, ca si peretii interiori ai camerei. Cea mai impresionanta este piatra cu laturi foarte fin slefuite de deasupra intrarii, lunga de peste 3 m, inalta de 2,4 m si groasa de 1,3 m. Toate pietrele din interior se potrivesc asa de bine, incat nu poti strecura nici un card intre ele. Sarcofagul este orientat conform directiilor cardinale si este cu numai 1 cm mai mic decat intrarea in camera. Probabil a fost introdus in timpul constructiei.

Au fost propuse noi teorii referitoare la originea si scopul piramidelor de la Giza... Observatii astronomice... Locuri de venerare.. Structuri geometrice construite de o civilizatie demult disparuta... Chiar si teorii legate de extraterestri au fost propuse, fara dovezi clare... Dar dovezile istorice si stiintifice coplesitoare sprijina in continuare concluzia ca Marea Piramida, ca si alte mici piramide din regiune, a fost construita de civilizatia egipteana de pe malul vestic al Nilului, pentru a servi ca morminte regilor lor. Morminte unde Khufu, Khefren si Menkaure puteau sa-si inceapa calatoria mistica in viata de apoi.

Herodot a spus ca piramida a fost construita in 20 de ani, adica 7300 zile, (Khufu a domnit circa 23 ani) astfel, toate cele 2521000 blocuri de piatra de peste 2 tone fiecare au fost urcate pe piramida in acest timp. Asta inseamna ca, daca s-a lucrat tot anul in fiecare zi pe intreaga durata de 20 ani, atunci, in medie au fost adaugate 345,4 blocuri de piatra pe zi. Daca s-a lucrat 8 ore pe zi, atunci s-au adaugat 43,2 blocuri de piatra pe ora, adica aproape 1 piatra de peste 2 tone pe minut. Daca s-a lucrat 24 ore pe zi, ceea ce e mai putin probabil, atunci s-au adaugat in medie 14,4 pietre pe ora. Pietrele insa au trebuit taiate in forma pe care o au, si aduse la fata locului, unele de la cateva sute de kilometri distanta. In incaperea regelui au fost folosite mai multe pietre de pana la 80 tone fiecare, si probabil nu a fost usor pentru egipteni sa le ridice pana in inima piramidei la 50 metri peste sol. Majoritatea pietrelor au insa in jur de 2500 kilograme, asa ca daca s-au inghesuit 20 de persoane in jurul pietrei care are in medie 127cm x 127cm x 71cm , si fiecare a ridicat 125 kilograme, atunci cele 20 persoane carand 125 kilograme fiecare au trebuit sa urce treptele de 71cm inaltime pentru a urca piatra pe piramida. Desi in Egipt sunt peste 60 piramide, doar cele 3 piramide de la Gizeh sunt construite cu pietre asa mari


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)