Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aventuri in taiga (Rusia 1972) Drama,Subtit RO / 73 min
6.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poienele Rosii (Rusia 1966) Drama 87 min Lb romana
872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  San Michele avea un cocos (Italia 1972) Drama 90 min
1.700 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Inima Curata (India 1972) Dragoste,Drama 146 min
1.961 vizite - 0 comentarii
adaugat de farul
 
  Fata care vinde flori (Korea 1972) Drama 123 min Sb rom
1.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lupta chiar de Anul Nou (Rusia 2017) Drama / 96 min
1.025 vizite - 0 comentarii
adaugat de marco
 
  Ivan cel Groaznic (Rusia 2009) Drama,Istoric / 118 min
1.005 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Armistitiul (Italia 1997) Drama 108 min
156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tata si fiu (Rusia 2003) Drama 97 min Sb rom
1.644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O sotie disponibila (Rusia 2011) Drama,Romantic / 90 min
2.074 vizite - 0 comentarii
adaugat de Steaua
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Solaris (Rusia 1972) Drama SF 166 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.04.2024  Adauga la favorite 46 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.
   
 
Solaris |
IMDB 8
Regia
Andrei Tarkovski


Psihologul Kris Kelvin este trimis intr-o calatorieinterstelarapentru a evalua daca ostatie spatialaveche de zeci de ani , pozitionata deasupra planetei oceanice Solaris, ar trebui sa o studieze in continuare. El numara ultima zi pe Pamant cu tatal sau in varsta si cu un pilot pensionar pe Burton. Cu ani in urma, Burton facuse parte dintr-o echipa de explorare de la Solaris, dar a fost amintit cand a descris intamplari ciudate, inclusiv a vazut un copil de patru metri inaltime la suprafata apei de pe planeta. Un grup de oameni de stiinta si personal militar a respins aceste viziuni drept halucinatii, dar acum ca membrii echipajului ramasi fac rapoarte la fel de ciudate, este nevoie de abilitati lui Kelvin. Dupa ce a parasit casa, Burton ii spune lui Kelvin ca a recunoscut chipul copilului ca fiind cel al uneia care a ramas orfan din cauza disparitiei unuia dintre exploratorii Solaris.

La sosirea lui la statia de cercetare Solaris, o gaseste in dezordine. El afla imediat ca prietenul sau dintre oameni de stiinta, dr. Gibarian, sa sinucis. Cei doi membri ai echipajului supravietuitori — Snaut si Sartorius — sunt neregulati. Kelvin prinde, de asemenea, o privire trecatoare a altora de la bordul statiei, care nu faceau parte din echipajul original. El descopera ca Gibarian ia lasat un mesaj video de ramas-bun criptic, avertizandu-l despre lucrurile ciudate care se intampla la statie. Videoclipul arata doua aparitii ale unei fetite care nu ar trebui sa fie la bordul statiei, Gibarian intrebandu-l pe Kelvin daca a vazut-o si insistand ca nu este nebun, daca i se intampla lucruri ciudate lui Kelvin, Kelvin nu va fi innebunit. .

Dupa un somn agitat, Kelvin este socat sa-l gaseasca pe Hari, sotia lui care a murit cu zece ani mai devreme, asezat in dormitorul lui. Nu stie cum a ajuns acolo. Ingrozit de prezenta ei, Kelvin lanseaza replica sotiei sale in spatiul cosmic. Snaut explica ca „vizitatorii" sau „oaspetii" la inceput sa apara dupa ce oamenii de stiinta au efectuat experimente cu radiatii, directionand.razele Xprin suprafata involburata a planetei intr-o incercare disperata de o dezvoltare a naturii.

In aceea seara, Hari reapare in camera lui Kelvin. De date aceasta, el o accepta calm si adorm impreuna intr-o imbratisare. Hari intra in panica cand Kelvin o lasa pentru scurt timp singura in camera si se raneste incercand sa scape. Dar inainte ca Kelvin sa poata acorda primul ajutor, ranile ei se vindeca spontan in fata ochilor lui. Sartorius si Snaut ii explica lui Kelvin ca Solaris a creat-o pe Hari din amintirile sale despre ea. Hari prezenta printre ei, desi nu umana, gandeste si simte ca si cum ar fi. Sartorius sustine ca vizitatorii, numiti si „oaspeti", sunt formati mai degraba din „sisteme de neutrini" decat din atomi, dar ar putea fi totusi posibil sa-i distrugi prin utilizarea unui dispozitiv cunoscut sub numele de „anihilatorul". Mai tarziu, Snaut propune sa transmita tipareleundelor cerebraleale lui Kelvin la Solaris in speranta ca le va intelege si va opri aparitiile tulburatoare.

In timp, Hari devine mai uman si mai independent si este capabil sa existe departe de prezenta lui Kelvin fara panica. Ea afla de la Sartorius ca Hari original sa sinucis cu zece ani mai devreme. Sartorius, Snaut, Kelvin si Hari se aduna impreuna pentru o petrecere de nastere, care evolueaza intr-o cearta filozofica, in timpul careia Sartorius ii aminteste lui Hari ca nu este reala. Mahnita, Hari se sinucide din nou bandoxigen lichid, doar pentru a reinvia dureros dupa cateva minute. La suprafata Solaris, oceanul incepe sa se invarteasca mai repede intr-o palnie.

Kelvin se imbolnaveste si se culca. Viseaza la mama sa cand era o femeie tanara, spaland murdaria sau crustele de pe brat. Cand se trezeste, Hari a plecat; Snaut citeste biletul de ramas bun, in care sa explice cum le-a cerut celor doi oameni de stiinta sa o distruga. Snaut ii spune apoi lui Kelvin ca, de cand au transmis undele cerebrale ale lui Kelvin in Solaris, vizitatorii au incetat sa apara si insule la inceput sa se formeze pe suprafata planetei. Kelvin dezbate daca sa se intoarca pe Pamant sau sa ramana pe statie.

Kelvin pare sa fie la casa familiilor vazute la inceputul filmului. Se cufunda in genunchi si imbratiseaza tatal. Camera se indeparteaza incet pentru a dezvalui ca se afla pe o insula din oceanul Solaris.


Donatas Banionisca Kris Kelvin (vocea deVladimir Zamansky)
Raimundas Banionis in rolul tanarului Kelvin
Natalya Bondarchukca Hari
Juri Jarvetca Dr. Snaut (vocea deVladimir Tatosov)
Vladislav Dvorzhetskyin rolul lui Henri Burton
Nikolai Grinkoca tatal lui Kelvin
Olga Barnetca mama lui Kelvin [10]
Anatoly Solonitsynca Dr. Sartorius
Sos Sargsyanca Dr. Gibarian
Aleksandr Misharinca comisar Shanahan
Bagrat Oganesyan ca profesorul Tarkhe
Tamara Ogorodnikova ca Anna, matusa lui Kelvin
Tatyana Malykh ca nepoata lui Kelvin
Vitalik Kerdimun ca fiul lui Berton
Yulian Semyonovin calitate de presedinte al conferintei
Olga Kizilova ca invitata doctorului Gibarian
Georgiy Teykh in rolul profesorului Messenger


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.