Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Edith Piaf partea a II-a
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Johann Sebastian Bach
738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joseph Haydn si muzica din Europa apuseana
823 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camille Corot
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Daniel Ridgway Knight
595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tristan Tzara si Dadaismul
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Adrien Moreau
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul de Arta Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck
624 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cella Serghi
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enrico Caruso-o voce de aur 1/3
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Dietrich Buxtehude

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.03.2018  Adauga la favorite 99 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dietrich Buxtehude sau Dieterich (n. cca 1637 probabil la Helsingborg, Suedia; d. 9 mai 1707 la Lubeck, Germania) a fost un compozitor si organist danez-german din perioada barocului.

Desi, probabil, nascut in orasul Bad Oldesloe, apoi apartinand Danemarcei (acum Germania), Buxtehude a fost de origine germana si este considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti din perioada baroca germana. Tatal, un organist si invatator in Bad Oldesloe, sa mutat la Halsingburg, Suedia, atunci cand a fost si Buxtehude. Tatal, de asemenea, profesorul sau de muzica doar pentru viata, chiar daca modificarile la Helsingor, Danemarca, unde a murit in 1674. Acest lucru a fost orasul in care a participat la Buxtehude Lateinschule

Buxtehude isi asuma rolul de tata, ca organist la biserica din Halsingburg in 1658 si in 1660 merge la Elsinore, si apoi la Lubeck, Germania, unde a fost numit Werkmeister (manager general) si organist Marienkirche la 11 aprilie 1668, dupa o licitatie competitiva pentru pozitiile cele mai ravnite in partea de nord. Sa casatorit, in luna august a acelui an, Anna Margarethe Tunder, fiica lui Franz Tunder, predecesorul sau in aceasta biserica. Acesta a fost obiceiul de timp in care succesorul organistul bisericii ar trebui sa se casatoreasca cu fiica de predecesorul sau. De atunci, si in urmatorii 40 de ani, Buxtehude introduceti cel mai prolific din cariera sa, mai ales avand in vedere ca munca lui a fost, practic, nula pana in prezent.

Buxtehude castiga favoarea cu revigorarea traditiei Abendmusik ca seratele seara au avut loc in biserica, proiectat de catre predecesorul sau initial doar ca divertisment pentru oamenii de afaceri din oras, planificat sa aiba loc pe cinci duminici pe an, de Craciun precedent. Dar Buxtehude extins foarte mult domeniul de aplicare al acestor serate si au compus unele dintre lucrarile cele mai bune sale, in forma de cantata, din care aproximativ 120 sunt pastrate in manuscris, cu texte extrase din Biblie, traditie protestanta a poeziei corale si chiar seculare. De asemenea, dedicate alte genuri, cum ar fi solul pentru orga (variatii de corali canzonas, toccatas, preludii si fugues) si concerte sacre. Oratorii toate au fost pierdute, ci sa tina evidenta care a existat.

In mai multe randuri a fost vizitat de compozitori promitatoare de timp, ca Handel si Mattheson, care urmareau in principal, de la reputatia lor, ca organist. Dintre toate vizitele, cea mai notabila a fost ca de Bach, un mare admirator al operei sale. Bach de prelungire a sederii de patru saptamani pana la patru luni prevazut initial.

Buxtehude, in ciuda importantei pentru muzica germana si germana, de asemenea, originea (familia a fost Buxtehude, un sud-vest de orasul Hamburg), intotdeauna se considera danez


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)