Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Edith Piaf biografie partea a-IV-a
1.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edith Piaf biografie partea I
1.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edith Piaf biografie partea a-III-a
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea II
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imperiul ochiului: magia iluziei: partea 1
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea I
486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1. Liviu Ciulei Partea 1
1.911 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  3.Liviu Ciulei Partea 3
1.810 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  2.Liviu Ciulei Partea 2
1.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  4. Liviu Ciulei Partea 4
1.691 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Edith Piaf partea a II-a

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.07.2013  Adauga la favorite 1.232 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Primul sau mare succes dateaza din ianuarie 1937, cand obtine un angajament la teatrul "ABC" din Paris cu numele artistic de Edith Piaf, iar impresarul Raymond Asso ii inregistreaza discul cu "Mon legionnaire". Dotata cu o voce capabila de nuante infinite si plina de dramatism, Edith Piaf a anticipat cu un deceniu sensul de rebeliune si neliniste care-i va caracteriza pe artistii intelectuali de pe "rive gauche", din care vor face parte Juliette Greco, Boris Vian, Roger Vadim. Jean Cocteau scrie pentru ea piesa de teatru "Le Bel indifferent". Despartita de Raymond Asso, Edith incepe o legatura amoroasa cu Paul Meurisse, un actor de cinema debutant, pe care il paraseste pentru compozitorul Michel Emer, care compune pentru ea melodiile "L'accordeoniste" si "Le disque use". In timpul ocupatiei germane are contacte cu miscarea de Rezistenta si entuziasmeaza publicul cu melodiile "Le vagabond", "Le chasseur de l'Hotel", "Les histoires de coeur". Totusi, dupa eliberare, i se reproseaza faptul de a fi concertat la Berlin, la invitatia autoritatilor germane.

In 1944, o dragoste furtunoasa se deslantuie intre Edith Piaf si un tanar cantaret debutant, Yves Montand (care ulterior va avea propria sa cariera prestigioasa) impreuna cu care apare in concerte. In 1946, scrie textul celebrei melodii "Je vois la vie en rose", muzica de Louiguy (Louis Guglielmi), care va face incojurul lumii.

La sfarsitul anului 1947, Edith calatoreste pentru prima data la New York. Aici cunoaste pe actrita Marlene Dietrich si, mai ales, pe boxeurul Marcel Cerdan. Acesta devine amantul sau, "le meilleur amant du monde". De la Paris la New York, intre un concert al lui Edith Piaf si o lupta pe ring a lui Marcel, dragostea lor castiga tot mai mult in intensitate. La 27 octombrie 1949, Edith primeste stirea accidentului de avion, in care Marcel Cerdan si-a pierdut viata. Pentru ea, intr-o stare de profunda depresie, lumea nu mai poate fi la fel ca inainte. Revenita la Paris, scrie - in amintirea acestei iubiri - textul pentru "L'hymne a l'amour" (muzica de Marguerite Monnot).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.