Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Telina - alimentul medicament
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anus contra-naturii
3.855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calculii renali - Incidenta si cauze
1.627 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Litiaza biliara
2.144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Litiaza renala
1.387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colica renala
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Telina
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Invitatie la ceai
832 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale pentru hemoroizi
325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se ajunge la gastrita si ulcer?
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Colica

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.01.2013  Adauga la favorite 1.751 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Colica reprezinta plansetul puternic si persistent, care apare la sugarii cu varsta intre 3 saptamani si 3 luni. Cat de mult plange copilul intr-un mod excesiv sau extrem, este un lucru subiectiv si difera in functie de perceptia celui care il ingrijeste. In orice caz, medicii pun diagnosticul de colica, la un copil in plina stare de sanatate care de mai mult de 3 saptamani, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, cu o intensitate mare, tipica varstei. Este foarte greu de consolat un sugar cu un episod de colica odata ce aceasta a debutat.
Colicile, ca de altfel si plansul normal, debuteaza de obicei intre 6 si 8 saptamani si dispare in mod treptat de la sine intre 8 si 14 saptamani. De cele mai multe ori, medicii definesc colicile ca fiind un comportament exagerat al plansului.

Exista date care sugereaza ca acestea sunt rezultatul combinatiei intre temperamentul sensibil al sugarului, mediu si sistemul nervos inca imatur.
Acesti factori pot face sugarul sa planga usor si sa ii fie greu sa se opreasca din plans odata ce a inceput. Pe masura ce cresc acestia isi pot controla mai bine comportamentul de plans. Frecventa si intensitatea episoadelor de plans scad treptat dupa 6-8 saptamani.
Colicile nu sunt legate de starea de sanatate, cum ar fi existenta problemelor digestive. Foarte rar, un plans excesiv diagnosticat initial ca si colica se dovedeste mai tarziu a fi legat de intoleranta la proteinele din laptele de vaca, intoleranta la fructoza, transmiterea de medicamente prin alaptarea la san sau alte probleme de sanatate. De asemenea simptomele temporare, cum ar fi balonarea abdominala, pot agrava episoadele de plans. Fumatul in timpul sarcinii, poate creste riscul de aparitie de colici la sugar
.Urmatorii medici pot examina si diagnostica colicile legate de plansul excesiv. Pot sfatui parintii cum sa ingrijeasca copilul si cum sa faca fata frustarilor care apar pe parcurs:
- medicul pediatru
- medicul de familie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.