Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Angiocolita
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla daca nu mai am vezica biliara?
56 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Litiaza renala
1.349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talasemie
1.307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitamina E
1.074 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceapa - farmacia naturii
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ridichile, cel mai bun medicament de primavara
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coacaze negre
2.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pietrele la fiere. De ce apar si ce faci daca ai una
204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regim alimentar pentru bolnavii cu litiaza biliara
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Litiaza biliara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.05.2012  Adauga la favorite 2.103 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vezica biliara (colecistul sau "fierea" populara) este un sac de mici dimensiuni, pozitionat imediat sub ficat. Are rolul de a depozita bila secretata de ficat. Bila ajuta la digestia grasimilor si este eliminata din vezica biliara in intestinul subtire, prin intermediul unor canale, cai biliare.
Calculii biliari sunt compusi din colesterol si alti constituenti ce se gasesc in bila. Ca dimensiune, pot fi mai mici decat un bob de grau sau mai mari decat o minge de golf. Marea majoritate a acestor calcului nu pun probleme, dar daca blocheaza un canal excretor, necesita tratament.



In conditiile in care litiaza biliara nu determina aparitia durerii si a altor simptome, nu este necesara instituirea unui tratament. Numai 1% pana la 4% dintre indivizii ce prezinta calculi biliari dezvolta simptome in fiecare an. In anumite situatii, medicii pot recoamnda tratamentul chirurgical pentru calculii asimptomatici.
In cazul in care litiaza biliara este simptomatica, decizia de tratament trebuie luata impreuna cu medicul curant. Cea mai buna solutie poate fi expectativa vigilenta pentru a se observa daca simptomele se remit de la sine. Este de preferat ca decizia de tratament chirurgical sa fie luata dupa aparitia unui al doilea acces de colica biliara. Expectativa vigilenta se poate dovedi cea mai buna alegere in urmatoarele conditii:
- primul episod de durere asociata litiazei biliare
- durerea este usoara - daca durerea este severa, se poate lua in considerare tratamentul chirurgical urgent pentru prevenirea unor accese ulterioare si a complicatiilor
- nu apar complicatii, precum blocarea unui canal biliar
- nu exista factori de risc pentru dezvoltarea unor probleme ulterioare.
Daca tratamentul chirurgical este necesar, in majoritatea cazurilor cea mai buna interventie chirurgicala este cea de indepartare a vezicii biliare (colecistectomie). In numeroase cazuri, interventia laparoscopica este cea mai buna metoda de indepartare a vezicii biliare. Interventia chirurgicala pe abdomen deschis presupune o perioada de convalescenta mai lunga si poate duce la agravarea simptomatologiei dureroase, deoarece presupune efectuarea unei incizii mari.
Decizia privind instituirea tratamentului chirurgical sau a unui alt tip de tratament este luata de pacient in colaborare cu medicul curant, care poate evalua gravitatea acceselor de colica biliara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.