Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  3 gustari sanatoase sub 100 de calorii
1.192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 fructe cu coaja care necesita inmuiere in apa inainte
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente recomandate zilnic copiilor
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente recomandate zilnic copiilor
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 alimente care previn mahmureala
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 secrete ale femeilor care nu se imbolnavesc niciodata
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatim talpa pentru a croseta pantofi
558 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leu Origami
4.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Stresul la animalele de companie
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bideul
1.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Migdalele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.07.2012  Adauga la favorite 882 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Delicioase si hranitoare, migdalele reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea.

Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor.

De altfel, studiile arata ca 20-25 de migdale (circa 40 de grame) consumate zilnic acopera 12 la suta din cerintele nutritionale de proteine ale organismului si 35 la suta din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului. In plus, aceeasi cantitate de migdale contine echivalentul de calciu al unui sfert de ceasca de lapte.

De altfel, numeroase studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca un consum zilnic de migdale contribuie atat la atenuarea unor probleme minore, cum ar fi pielea uscata, cat si la prevenirea unora mai grave, de tipul cancerului.

Reduc riscul de infarct

Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda" din California, SUA, arata ca persoanele care consuma migdale de cinci ori pe saptamana prezinta un risc cu 50 la suta mai mic de a face infarct decat cele care nu includ aceste fructe in alimentatia lor.

Iar acest efect este pus pe seama con­tinutului ridicat de potasiu, de magneziu, de grasimi mononesaturate si de vitamina E al migdalelor. In plus, migdalele contribuie la reducerea nivelului colesterolului „rau" din sange, dar si la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc in aparitia bolilor de inima. Astfel, cele mai noi studii arata ca migdalele contribuie la combaterea obezitatii si imbunatatesc raspunsul organismului la insulina, normalizand nivelul glicemiei.

Ne feresc de infectii

Specialistii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor „Norwich", din Marea Britanie, au demonstrat ca putem sa ne ferim de infectiile virale, inclusiv de raceala si de gripa, consumand zilnic migdale. Acestia au constatat ca substantele continute de pielita migdalelor stimuleaza sistemul imunitar. Mai exact, acestea imbunatatesc capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile si cresc capacitatea mecanismelor de aparare de a impiedica virusurile sa se multiplice.

Favorizeaza digestia

Datorita concentratiei ridicate de proteine, de fibre si de grasimi mononesaturate, migdalele stimuleaza digestia si ajuta la combaterea constipatiei. In plus, acestea accelereaza metabolismul si induc rapid senzatia de satietate, putand fi incluse cu succes in dieta persoanelor care doresc sa slabeasca. Totusi, acestea nu trebuie sa consume mai mult de 40 de grame de migdale pe zi, deoarece au un indice caloric crescut.

Infrumuseteaza pielea si parul

Consumul moderat de migdale infrumuseteaza pielea si parul, dar in acelasi timp ne ajuta sa avem dinti frumosi si sanatosi. Toate aceste beneficii se datoreaza continutului ridicat de vitamina E, de acizi grasi Omega 6 si de calciu. Pentru hidratarea si tonifierea pielii se recomanda si masajul cu ulei de migdale.

Tonice pentru creier

Migdalele au un continut ridicat de acizi grasi esentiali Omega 6 si de fosfor, acesti nutrienti fiind esentiali pentru dezvoltarea si pentru functionarea creierului. Astfel, ele stimuleaza celulele cerebrale, fiind recomandat sa fie incluse in alimentatia copiilor. De altfel, este bine ca si femeile insarcinate sa consume zilnic migdale, datorita continutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni nasterea prematura sau afectiunile congenitale la fat.

Specialistul nostru

Livia Nena

biolog

nutritionist

Migdalele contin vitaminele A, C, D, E si K, dar si vitamine din complexul B, precum si minerale, cum sunt potasiul, magneziul, calciul, manganul, fierul, seleniul, zincul, fosforul si cuprul. Acest complex de vitamine si de minerale intareste sistemul imunitar si ofera o importanta protectie antioxidanta organismului.

Migdalele contin si triptofan, un aminoacid esential utilizat de creier impreuna cu vitamina B6. Triptofanul actioneaza ca un antidepresiv la nivelul sistemului nervos. 15-20 de samburi de migdale pe zi reprezinta o cantitate optima de migdale. Atentie, persoanele cu pietre la rinichi si cele cu disfunctii biliare nu trebuie sa consume in exces migdale!




Livia Nena

biolog

nutritionist


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.