Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa te feresti de raceala!
315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Influenta TV asupra copiilor
773 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente nutritive
1.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru sanatatea copiilor iarna
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentatia copiilor: cum ii invatam sa manance sanatos
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  22 DE ALIMENTE CE ITI POT UCIDE CAINELE
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care ard grasimile.
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente recomandate zilnic copiilor
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un ghid pentru disciplinarea copiilor tai
178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Alimente recomandate zilnic copiilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.11.2022  Adauga la favorite 165 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Capsunile
Capsunile sunt bogate in vitamina C, un antioxidant care ajuta la vindecarea ranilor si protejarea gingiilor. Tot aceasta vitamina ajuta si la absorbirea fierului si este importanta in formarea colagenului, care formeaza un cadru optim pentru dezvoltarea organismului.
Pentru a-i face pe copii sa manance, foloseste capsunile ca topping in salate, sosuri si in supe reci. Desigur, sunt nemaipomenite consumate si simple.


2. Conopida
Conopida este o sursa importanta de vitamina K, care ajuta la oprirea sangerarilor. Face parte din familia cruciferelor, familie vegetala cu proprietati anticancerigene.
Incearca diferite culori ale acestei legume: alb, mov, portocaliu si verde pentru a-i face pe copii sa manance. Conopida este foarte versatila si poate fi prajita, folosita in loc de cartofi pentru piure sau ca “orez".

3. Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt o importanta sursa de beta caroten, precursorul vitaminei A, importanta pentru imunitate, vedere si piele.
Partea buna este ca in general copiilor le plac cartofii dulci datorita gustului lor. Sunt deliciosi pregatiti sub forma de piure, in supe, copti sub forma de chipsuri si in deserturi.

4. Ouale
Cercetarile au aratat ca un mic dejun hranitor ajuta la imbunatatirea performantei in timpul orelor. Ouale sunt un exemplu foarte bun de proteine de calitate. Acestea sunt si foarte usor de preparat sub forma de omleta cu legume sau fierte tari si taiate felii, servite cu paine integrala prajita. In plus, pot fi consumate atat la micul dejun, cat si la cina.

5. Migdalele
Migdalele contin grasimi monosaturate. Sunt o sursa buna de vitamina E, proteine si fibre. Consumul de fibre, dupa cum arata studiile, ajuta la prevenirea a numeroase boli si a obezitatii la copii si, totodata, protejeaza sanatatea gastro-intestinala.
Migdalele pot fi adaugate in salate, iaurt etc. Untul de migdale intins pe felii de fructe este o gustare delicioasa si in acelasi timp sanatoasa. Adauga acest unt fulgilor de ovaz pentru un plus de proteine.
Daca micutul tau este alergic la nuci, incearca semintele si untul de floarea-soarelui.

6. Fasolea Garbanzo (naut)
Fasolea Garbanzo –cunoscuta si sub numele de naut- este o sursa importanta de proteine, fibre si fier. Are un continut scazut de grasimi saturate si poate contine cateva grasimi sanatoase.
Majoritatea copiilor consuma aceasta fasole preparata sub forma de hummus. Nautul poate fi folosit si in salate, supe sau prajit sub forma unei gustari.

7. Avocado
S-a demonstrat ca avocado are grasimi saturate care pot fi benefice sistemului cardiovascular.
Alt bonus? Functioneaza foarte bine ca un inlocuitor de grasime pentru gatit si face mancarurile mai cremoase. Cei mici prefera pasta de avocado pentru guacamole sau intinsa pe paine in sandwich-uri in loc de maioneza.

8. Fulgi de ovaz
Fulgii de ovaz sunt cereale integrale care dau energie copiilor. Contin fibre care ajuta la reglarea colesterolului si a nivelului de zahar in sange. De fapt, conform studiilor, copiii care consuma fulgi de ovaz au mai putine sanse sa ajunga obezi.
Pentru mai multa savoare poti adauga fructe, scortisoara, nuci si seminte in fulgii de ovaz.

9. Iaurt grecesc
Iaurtul, in special cel grecesc, este o sursa buna de calciu si proteine. Calciul este important pentru sanatatea oaselor si este posibil sa ajute la cresterea in inaltime a copiilor.
Foloseste un iaurt simplu si adauga fructe, legume, nuci, seminte, scortisoara, vanilie, menta pentru un plus de sanatate. Iaurtul este de asemenea un bun substitut pentru grasimi in produsele de patiserie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.