Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  3 alimente-medicament care te scapa de oftalmolog
1.155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce nu ar trebui sa prajesti pestele niciodata
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fructul exotic Loquat
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nutritia in boala cronica de rinichi (partea a II-a)
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De trebuie sa consumam peste!
1.642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ce trebuie sa mananci cand ai colesterol marit
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile fructelor guava
1.398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Benefiicile consumului de Caju
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  “TRIGLICERIDE MARI CE NU MANCAM"
565 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  13 sfaturi ca sa te feresti de legume ucigase
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Pestele si fructele de mare

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.06.2012  Adauga la favorite 1.354 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pestele si fructele de mare sunt o sursa excelenta de proteine usor de digerat, de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali. Pretuite pentru valoarea lor nutritionala, fructele de mare au devenit astazi o mancare internationala, bucurandu-se de larga apreciere a marilor bucatari de pretutindeni. Chiar daca e toamna, e important ca alimentatia ta sa ramana una sanatoasa si echilibrata, mai ales in ziua de astazi, cand poti gasi tot ce iti doresti in magazinele specializate.

Fructele de mare le poti gasi sub forma proaspata, conservata sau congelata. Recomandat este sa le consumi proaspete, pentru a beneficia de toate proprietatile lor, dar din pacate piata romaneasca este aprovizionata destul de rar si doar din Italia cu asemenea trufandale. Mare atentie se acorda in special la fructele de mare congelate cum arata si ce miros au, cele care au un miros puternic pot fi stricate si nu proaspete.
Comparativ cu preparatele de baza din carne de mamifere, preparatele din fructe de mare se caracterizeaza prin:
- sortimentul diversificat determinat de varietatea fructelor de mare utilizate in alimentatie, a proceselor tehnologice aplicate pentru pregatirea lor si a posibilitatilor de asociere cu diferite alimente;
- posibilitatea de utilizare si in alimentatia dietetica;
- timp relativ scurt de pregatire culinara;
- valoare nutritiva mare determinata de proteine complete , grasimi usor digerabile, continutul ridicat in vitamina A si B si in substante minerale (fluor, iod);
- calitati gustative deosebite si digestibilitate usoara.

Fructele de mare sunt de mult timp cunoscute pentru proprietatile calorice mari si beneficiile aduse organismului cand sunt parte dintr-o dieta sanatoasa de alimentatie. Au trecut proba timpului, fiind din ce in ce mai populare si recomandate de medicii nutritionisti.

Adevarate podoabe ale marilor si oceanelor, fructele de mare sunt bogate in minerale si vitamine, au putine grasimi si multe virtuti terapeutice. Din ele se prepara mii de feluri de mancare, in functie de sezon sau de loc. Practic orice restaurant care tinde la mai multe stele si respecta eticheta, trebuie sa aiba in meniu cel putin un fel de mancare cu fructe de mare. Acestea sunt bogate in nutrienti, proteine de calitate superioara, sarace in grasimi saturate si bogate in grasimi polinesaturate, in special acizii omega 3: eicosapentaenoic acid (EPA) si docosapentaenoic acid (DHA). Omega 3 ajuta chiar si la o mai buna functionare a creierului.In plus, consumul regulat de fructe de mare ne mai ajuta sa avem un par frumos, intarit si sanatos. Nu numai parul beneficiaza de acest ajutor, dar si unghiile si dantura.
Fructele de mare fiind foarte bogate in minerale si nutrienti impiedica absorbtia substantelor chimice, intaresc sistemul imunitar si revigoreaza organismul, catifeland si pielea.
Cu un continut bogat de beta-caroten, vitamina A, minerale si aminoacizi care au proprietatea de a mentine in organism un continut ridicat de colagen (necesar pentru buna functionare a tesutului conjunctiv), fructele de mare sunt un bun tratament anti-imbatranire. Fructele de mare sunt o sursa principala de caroteni naturali cum ar fi vitamina A (beta-caroten) si bioflavonoide, antioxidanti care ajuta la o imbunatatire a vederii, eliminand resturile celulare acumulate la nivelul ochilor.
Alte proprietati ale fructelor de mare:
-ajuta la tratarea racelilor si problemelor respiratorii;
-sporesc rezistenta la alergii si infectii;
-diminueaza riscul de cancer;
-magneziul continut de aceste fructe de mare contribuie la reducerea tensiunii arteriale crescute si previne accidentele vasculare cerebrale;
-normalizeaza nivelul de colesterol din sange, contribuind la stoparea instalarii bolilor cronice;
-sustin sanatatea rinichilor;
-detoxifica organismul si elimina metalele grele si poluantii acumulati din aer si alimente;
- au capacitatea de a elimina celulita din organism prin arderea tesutului adipos.
Gustoase si sanatoase, fructele de mare sunt scumpe indiferent de unde le cumperi sau de unde le mananci. Pretul lor este justificat pentru ca sunt greu accesibile, se pescuiesc destul de greu, cu vase specializate. Cele mai mari tari exportatoare de fructe de mare sunt Japonia si Norvegia. S-a iscat o mare disputa cind a fost vorba sa se decida care anume este mai presus, pestele sau sau fructele de mare. Probabil ca acest diferent nu se va judeca niciodata, potrivit proverbului spaniol: sobre los gustos, no hay disputa (despre gusturi nu se discuta).
Oamenii de stiinta au dovedit ca fructele de mare au un efect pozitiv la nivelul intregului organism uman. Gillian McKeith mentioneaza in cartea sa - "Living food for health" ("Viata alimentara pentru sanatate") ca fructele si algele de mare contin minerale-cheie care nu au fost gasite in compozitia altor plante sau alimente.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.