Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi pentru varza murata
1.600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se vantura/pritocesc varza si muraturile
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Compresele cu varza
1.187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frunze de varza la murat pentru sarmale!
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa fierbeti frunzele de varza ca sa nu se rupa
673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mananca acest aliment trei zile
1.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa faci pentru a nu se inmuia varza murata!
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prepararea rapida si gustoasa a foilor de varza
823 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri batranesti pentru a trata edeme
1.386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa fierbeti frunzele de varza ca sa nu se rupa
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Varza un aliment minune

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.05.2012  Adauga la favorite 1.606 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inainte de a planta varza, rasadurile se fasoneaza, varful radacinilor se scurteaza, la fel si jumatate din lungimea frunzelor. Varza de vara se planteaza in perioada martie – aprilie, la aproximativ 70 centimetri distanta.


Este foarte important sa respecti spatiul de dezvoltare al verzei, pentru ca altfel exista riscul ca aceasta ingradire sa inhibe cresterea legumei, iar cultura sa fie una saraca.




Varza are nevoie de multa lumina pentru a se dezvolta, motiv pentru care trebuie cultivata intr-un spatiu deschis, care sa nu fie umbrit de cocapi sau alte plante. Alege un spatiu intins, la care soarele sa aiba acces fara nicio problema.


De asemenea, varza rezista cu succes la temperaturi de pana la -7 grade atunci cand este dezvoltata, insa nu este afectata de temperaturile inalte de vara, asa ca nu trebuie sa iti faci griji in acest sens.




Udarea verzei se face la un interval de 10 – 14 zile, cu o cantitate mare de apa, in este foarte important momentul zilei. Asadar, daca primavara varza se uda inca de dimineata, leguma prefera sa fie udata vara doar dupa-amiaza.


De asemenea, nu uita ca udarea trebuie facuta mai ales in perioada de formare a rasadurilor, adica primavara. In functie de cantitatea de apa primita in aceasta perioada, cultura va fi una bogata si generoasa sau saraca.



In primul rand, trebuie sa stii ca daca pamantul nu este unul bogat in substante nutritive, fertilizarea trebuie facuta inca de la plantarea rasadurilor sau la o scurta perioada dupa aceea (15 – 20 de zile). Fertilizarea se face cu un produs lichid si este recomandat sa se faca in momentul udarii. Daca prima fertilizare se face inca de la inceput, cea de-a doua fertilizare trebuie facuta atunci cand capatanile de varza se leaga.


La formarea capatanii, varza are nevoie de o cantitate suficienta de potasiu pentru a prelungi perioada de depozitare a legumei. De asemenea, pentru a stimula cresterea legumei, trebuie sa ii oferi un ingrasamant bogat in azot, in timp ce fosforul favorizeaza inradacinarea si previne carentele de microelemente.




Musca verzei este un daunator care ataca varza atunci cand insecta se afla in stadiul de larva. Infestarea culturii are loc imediat dupa plantare si in faza de rasad, iar atacul devine evident dupa aproximativ 35 de zile de la plantare, cand plantele incep prin a se ofili, iar apoi se usuca in totalitate.

Coropisnita este un alt daunator al culturii de varza. Aceasta cauzeaza pierderi de 8 – 10% la rasaduri dupa plantare prin distrugerea radacinilor, iar atacul se manifesta in primele doua saptamani de la plantare.


Totodata, puricii de pamant apar in anii caldurosi si secetori, iar larvele se dezvolta pe nervurile principale ale frunzelor si tulpinilor.


Melcul de gradina ataca si el culturile de varza perforand aparatul foliar. Acesta actioneaza mai ales in zonele umede si umbrite, asa ca este necesar sa permiti accesul soarelui 100% pentru a preveni aparitia acestui daunator.

Citeste mai mult pe: http://gradina.acasa.ro/legume-114/varza-151586.html#ixzz1tk4BITDV


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.