Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa reduci nivelul zaharului din sange
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glucozilata
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glucoza serica sau glicemia
1.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu ce ne omoram foamea?
1.673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru cresterea zaharului din sange
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum actioneaza insulina si zaharul in corpul nostru?
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 simptome surprinzatoare ale diabetului
1.540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scortisoara
1.017 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scortisoara un ingredient indispensabil
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile consumului de macrou
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Regleaza nivelul zaharului in sange!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.12.2023  Adauga la favorite 99 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Persoanele cu diabet prezinta adesea niveluri scazute de vitamina C, prin urmare, suplimentarea cu vitamina C poate fi o idee buna pentru a preveni cele mai severe consecinte ale diabetului. Cercetarile au aratat ca vitamina C, in special, reduce nivelul glucozei, postprandiale crescand sensibilitatea la insulina. Asta face ca persoanele cu diabet sa fie mai putin susceptibile la prelungirea valorii glicemiei si au mai putine sanse sa dezvolte complicatii diabetice, cum ar fi daunele la inima si la rinichi, retinopatia diabetica si neuropatia diabetica. Desi vitamina C are nevoie de mai multe cercetari pentru a se stabili modul in care aceasta poate ajuta pe cei cu diabet, exista dovezi pozitive ca aceasta poate oferi avantaje potentiale persoanelor cu aceasta boala. Pentru cei care sufera de diabet, obtinerea corecta a dozei de vitamina C poate avea un impact pozitiv asupra starii generale de sanatate.

Suplimentarea dietei cu legume si fructe crude bogate in VITAMINA C din fructe reduce riscul de DIABET ZAHARAT cu 62%. Argumentele sunt oferite de un studiu efectuat la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) si publicat in revista Archives of Internal Medicine. Doctorul Anne-Helen Harding a urmarit obiceiurile alimentare a 21.000 de barbati si femei din Marea Britanie, timp de 12 ani. Subiectii au fost impartiti in cinci grupe, in functie de consumul de fructe si legume crude si de nivelul vitaminei C in sange. In timpul studiului au fost descoperite 735 de cazuri noi de diabet zaharat. S-a dovedit ca persoanele cu nivelul cel mai mare de vitamina C in sange prezinta un risc mai mic cu 62% de a suferi de diabet decit cele care au un nivel scazut al acestei vitamine.

"Vitamina C este un antioxidant puternic, care intervine in asimilarea glucozei si previne cresterea glicemiei", arata dr Anne-Helen Harding si colegii sai. Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 60-70 mg. Suplimentarea vitaminei C este recomandata si pentru stimularea imunitatii contra bolilor cronice si infectioase. In asemenea situatii, dozele de vitamina C pot ajunge pina la 1.000 mg zilnic. In cazul vitaminei C nu exista risc de hipervitaminoza, surplusul fiind eliminat intotdeauna din organism. Necesarul de vitamina C este asigurat daca mancam zilnic kiwi, portocale, lamii, macese, varza rosie, hrean. 100 g kiwi contin 90 mg vitamina C, aceeasi cantitate de portocale – 50 mg, grepfrut – 40 mg, varza rosie – 55 mg, conopida – 60 mg.
Legume si fructe bogate in VITAMINA C - atunci cand sunt consumate crude:
1. Marul
2. Broccoli
3. Conopida
4. Cirese
5. Ardei gras rosu si galben
6. Rubarba
7. Pepenele galben
8. Ardeii iuti
9. Salata verde - Kale
10. Coacazele
11. Hrean
12. Patrunjel
10. cartofi dulci


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.