Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Controlul glicemiei este cheia vietii sanatoase.
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Berea si diabetul
682 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de dependenta de zahar?
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ZAHARUL HRANESTE CANCERUL ?
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scad glicemia (hemoglobina glicata /)
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scad glicemia - Fara pastile
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scad glicemia (hemoglobina glicata / A1c) NATURAL?
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extractul din dud alb mentine glicemia l
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Candidoza
1.693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scad glicemia (hemoglobina glicata / A1c) NATURAL? |
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum actioneaza insulina si zaharul in corpul nostru?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.09.2022  Adauga la favorite 272 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tine minte ca nu trebuie neaparat sa ai diabet ca sa fii atent la nivelul zaharului din sange.

Inainte sa aflam ce inseamna glicemia este important sa intelegem de unde-si ia organismul energia.

Cand organismul functioneaza la parametri normali, alimentele, ce contin proteine, grasimi si carbohidrati sunt descompuse in nutrienti. Aceste procese au loc in stomac, cu ajutorul sucurilor gastrice si in cele doua intestine.

Unul dintre cei mai importanti nutrienti ce provin din alimentatie este glucoza, o forma simplificata a zaharului. Glucoza este una dintre principalele surse de energie pentru celulele organismului.

Glucoza circula prin sange in tot organismul, ajungand si la cele mai indepartate celule ale organismului. Asta face glucoza sa fie cel mai important sa-i zicem combustibil de care au nevoie organele pentru a functiona corect.

Pentru a ajunge din sange in celula, glucoza are nevoie de insulina, care este un hormon pe care il secreta pancreasul.

Dupa ce este secretata, insulina se lipeste de celulele din intreg organismul in locuri cunoscute drept receptori de insulina. Odata atasata, insulina se comporta ca un fel de cheie ce-i permite glucozei sa intre in celula.

Prin procese complexe ce au loc la nivelul celulei, glucoza devine astfel o sursa de energie pentru intreg organismul. Iar glicemia reprezinta concentratia glucozei in sange.

Nivelul glicemiei difera in functie de foarte multi parametri: masurata dimineata, pe nemancate, glicemia normala este, la o persoana sanatoasa, cuprinsa intre 70 si 100 mg/dl. In mod normal, dupa o masa, glicemia creste pana la cel mult 140 mg/dl, iar dupa aproximativ 2 ore va scadea din nou sub 100.

O valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerata hiperglicemie, adica diabet. In schimb, o valoare care ajunge sub 70 mg/dl inseamna hipoglicemie, care se manifesta prin senzatie de slabiciune, foame brusca, ameteli, tremuraturi sau chiar lesin.

La diabetici, stabilirea glicemiei este un proces mult mai dificil. Monitorizarea corecta si constanta a nivelului zaharului din sange este esentiala in cazul persoanelor care sufera de diabet. In cazul unei cresteri foarte mari a glicemiei, daca nu se intervine rapid cu medicamente, bolnavul poate suferi complicatii grave.

Dar despre diabet vorbim intr-un alt video pe care il gasesti pe canalul nostru.

Nu doar cei care sufera de diabet trebuie sa-si monitorizeze glicemia. Este important ca noi toti, o data la ceva timp, sa includem si un test de glicemie pe lista de analize de rutina pe care le facem. Mai ales ca acum se gasesc si aparate inovatoare cu ajutorul carora iti poti masura glicemia fara intepatura.

Din acest video trebuie sa retii aceste trei lucruri importante: 1. Glicemia reprezinta nivelul zaharului din sange. 2. Nivelul glicemiei difera de la un moment al zilei la altul in functie de ce mananci si de activitatile tale si 3. Nu numai pacientii cu diabet trebuie sa-si monitorizeze glicemia, ci si cei care isi doresc sa se asigure ca au un stil de viata sanatos, ca nu fac excese de niciun fel.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.