Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum stii ca ai coronavirus, gripa, raceala sau alergie
533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa previi raceala sau gripa
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne ferim de gripa su viroze
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diferenta intre gripa si raceala
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diferenta dintre raceala si gripa
1.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gripa sezoniera in Romania. Ce trebuie sa stim
447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gastrita - cauze, simptome, tratament
1.823 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural impotriva virusurilor, gripei si racelii
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum tratam raceala - sfatul medicului
1.542 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Virozele de toamna, extrem de periculoase.
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum ne ferim de raceala si gripa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.11.2023  Adauga la favorite 102 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
„Raceala se manifesta printr-o serie de infectii virale ale aparatului respirator superior, de care se fac responsabile in special rinovirusurile. Aceste virusuri sunt mai active mai ales toamna sau ori de cate ori imunitatea scade din cauza oscilatiilor de temperatura. Gripa, pe de alta parte, debuteaza brusc, la o zi sau doua de la intrarea in contact cu o persoana bolnava sau de la infectare, si se manifesta prin febra, frisoane, cefalee, dureri musculare, congestionarea faringelui (numita popular «rosu in gat»), oboseala fizica si chiar greturi si varsaturi. Gripa este extrem de contagioasa, putand sa se transmita chiar printr-un simplu stranut", explica specialistii Directiei de Sanatate Publica Vaslui.
Vaccinarea ramane una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a imbolnavirii, iar pe langa aceasta, evitarea persoanelor bolnave, a aglomeratiilor, evitarea automedicatiei si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor simptome de gripa, raceala sau infectii respiratorii superioare.
Pe langa masurile de prevenire a bolilor de sezon, precum raceala si gripa, sistemul imunitar poate fi sustinut si cu ajutorul unei diete adecvate.
„Vitaminele din grupul B, regasite in fructe si legume, sunt unele dintre cele mai importante pentru apararea organismului. Sunt recomandate in mod special in sezonul rece deoarece ajuta la mentinerea sanatatii membranelor mucoase ale sistemului respirator, asigurand o bariera naturala in calea infectiilor. Multe fructe, vegetale, cereale si uleiuri din vegetale contin vitamine si minerale, avand calitati antioxidante. Dintre acestea amintim citricele. Extractul de ceai verde, hibiscusul, care nu contin cafeina si ajuta la reglarea problemelor cu hipertensiunea arteriala, a nivelului colesterolului rau, sunt printre ceaiurile recomandate in sezon. Campioana la continutul de vitamina C, catina vitaminizeaza organismul si il fereste de raceala si kilogramele in plus. De asemenea, vitamina E, care este prezenta in legumele verzi, este o vitamina esentiala, un antioxidant puternic ce reduce daunele produse in organism de smog, de poluare", mai arata reprezentantii DSP.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.