Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Angiocolita
1.402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regim alimentar in boala Crohn
99 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitamina E
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Litiaza biliara
2.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla daca nu mai am vezica biliara?
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diabetul
1.774 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pancreatita cronica dieta, regim alimentar
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TULBURARI ALE APETITULUI
699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta in cazul bolnavilor de diabet tip 2
1.257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talasemie
1.329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Regim alimentar pentru bolnavii cu litiaza biliara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.12.2012  Adauga la favorite 1.603 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Bolnavii cu litiaza biliara vor tine un regim strict timp de cativa ani, pentru a evita tendinta de formare a noi pietre sau nisip. Se vor evita mesele copioase, incarcate cu carnuri si grasimi.

Sunt indicate cruditati si sucuri de legume, pe cat posibil neprelucrate prin fierbere (1-2 cepe pe zi, usturoi, salata verde, morcov, telina, tomate, patrunjel, marar, leustean, conopida, sfecla rosie, hrean, dovlecei etc).

Bune rezultate da cura de 6 saptamani cu suc combinat din morcovi, castraveti, ridichi si sfecla rosie, in parti egale, din care se bea cate un paharel (100 ml) de 3 ori pe zi, avand actiune directa in dizolvarea pietrelor din vezica.

Sunt admise si alte alimente: lapte acru amestecat cu tarate de grau, lapte degresat, iaurt, branza de vaci, cas, urda, telemea desarata, supe de zarzavat cu orez, gris sau taitei, borsuri de legume, piure de cartofi, carne rasol de vita si pui, peste slab, untdelemn (neprajit), paste fainoase, paine alba, uscata sau prajita.

Se mai recomanda o cura de 7-14 zile cu fructe dulci proaspete (cirese, visine, piersici, fragi, mere, pere, prune, pepene verde, zmeura, struguri, lamai, portocale, ananas), sucuri de fructe, compoturi, jeleuri sau dulceturi, toate cu rol decisiv in drenarea vezicii.

Rezultate bune cu ulei de masline:

Multi bolnavi au constatat efectele foarte bune ale tratamentului cu ulei de masline sau floarea-soarelui (250 ml) in amestec cu suc de lamaie (250 ml stors de la circa 6 lamai).

Tratamentul incepe seara la ora 20.00 cand se bea un paharel cu 50 ml ulei si un paharel cu 50 ml suc de lamaie, cu repetare de 4 ori la intervale de 15 minute. Dupa fiecare ingerare de ulei si lamaie, pacientul va sta culcat pe partea dreapta si va tine o perna electrica incalzita pe zona ficatului. La culcare se va dormi pe spate pana dimineata.

Alimente interzise:



Alimentele interzise in litiaza biliara, cele care favorizeaza formarea calculilor, sunt: carnea de porc, oaie, rata, gasca, vanat si peste gras, grasimi animale, slanina, carnati, afumaturi, sunca, tocaturi, sardele, sosuri cu rantasi si prajeli, oua tari sau prajite, unt, smantana, frisca, maioneza, paine neagra si proaspata, ciuperci, legume bogate in celuloza grosiera (fasole boabe, varza, praz, mazare), nuci, alune, prajituri, cafea, ceai rusesc, cacao, ciocolata, condimente iuti, tutun, bauturi alcoolice si alimente prea reci (inghetate, siropuri, bere). De asemenea se vor evita alimentele bogate in colesterol (ficat, rinichi, creier, pancreas, viscere).

Mesele se vor lua la ore fixe, cu mestecarea completa a alimentelor. Se vor evita mesele copioase si consumul de lichide in timpul meselor.

Tratamente naturiste:

Tratamentul fitoterapeutic este foarte diversificat prin numarul mare de plante cu efecte vindecatoare si ameliorative, avand actiuni sedative, antispastice, carminative, coleretice si stomahice. Se administreaza specii separate sau in amestecuri, sub forma de infuzii, decocturi, tincturi, uleiuri, vinuri medicinale, bai generale si locale cu:

Infuzii din:
•flori de arnica, galbenele, coada-soricelului, lavanda, tei, lemnul Domnului;
•frunze de anghinare, menta, roinita, salvie;
•herba de cimbru, rostopasca, sunatoare, tintaura, turita mare, coada-racului, unguras, volbura;
•fructe de coriandru si maces;
•radacini de papadie.

Decoct din:
•Herba de vinarita;
•Radacini de cicoare, iarba mare, pir, sapunarita.
•Vin tonic de tintaura;
•Tinctura de volbura.

Hrana dietetica este vitala

Se recomanda o hrana dietetica, repartizata in 4-5 mese mici pe zi, complete cantitativ si calitativ. Alimentele permise cuprind, mai intai, produse lactate (iaurt, lapte batut, lapte smantanit, branzeturi nefermentate, branza de vaci, lapte cu cafea de cicoare), legume verzi (fasole verde, cartofi, morcov, dovlecei, spanac, salata verde, vinete, tomate). Se mai poate consuma carne fiarta de pasare, vitel, peste slab (salau, stiuca, pastrav, biban, calcan, mreana, guvizi). Dintre fainoase sunt admise gris, orez, macaroane, fidea, taitei, arpacas, fulgi de ovaz, biscuiti. La dischinezia hipotona se mai adauga sucul de ridichi negre cu miere de albine, care favorizeaza evacuarea bilei.

Ca desert se pot consuma prajituri uscate, tarte cu fructe, placinte cu mere sau branza, fructe crude (mere, pere, prune, struguri, pepeni, zmeura), apoi compoturi, dulceturi, marmelade, miere de albine, gelatine, oranjade. Se excud alimentele prajite in untura, conserve de carne sau de peste, mezeluri, carne grasa de porc, rata, gasca, fripturi la gratar, branzeturi fermentate, alimente bogate in celuloza grosiera, fructe oleaginoase (seminte), produse de patiserie, condimente iuti, alcool.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.