Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jose Carreras partea I
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Imperiului Persan Ahemenid (550-330 i.Hr.)
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barney Bumble si gasca lui (SUA 2009) Comedie 83 min
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2/3..Exista planete locuite in cosmos ? / Partea.2
2.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de valiza
 
  Istoria cantaretilor „castrati"partea I
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/3..Exista planete locuite in cosmos ? / Partea.1
1.868 vizite - 0 comentarii
adaugat de valiza
 
  Nelly Miricioiu-2
1.343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Lacrimile Spaniei
588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea IV – Sfarsitul Inchizitiei
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India partea a II-a
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Jose Carreras partea a II-a

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.11.2023  Adauga la favorite 84 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cariera impresionanta a marelui tenor a inceput prin aparitii scenice in cadrul celor mai prestigioase festivaluri si opere din lume, precum Scala din Milano, Teatrul Metropolitan de Opera din New York, Opera din Viena, sau Teatrul Regal de Opera din Londra.

De-a lungul timpului, Jose Carreras a colaborat cu cei mai renumiti dirijori, printre care Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Leonard Bernstein si Zubin Metha.

Repertoriul renumitului artist cuprinde peste 6 piese de opera, mai mult de 600 de titluri dintre cele mai diverse stiluri, ce variaza de la muzica baroca pana la cea contemporana.

Discografia sa include peste 150 de albume, printre care 50 de opere complete, oratorii, recitaluri populare si clasice, de-a lungul carierei fiindu-i oferite numeroase Discuri de Aur si Platina, la nivel mondial.

Jose Carreras a interpretat rolul principal in mai multe musicaluri pentru televiziune, cinema si video, in cinematografie remarcandu-se in filmele "Romanza Final", in care Jose Carreras portretizeaza viata lui Julian Gayarre, si "A life story", o poveste a vietii si a carierei sale artistice.

A life story, pelicula nominalizata la Hollywood, a primit Premiul International Emmy in 1993 din partea Academiei de Arte si Stiinte a Televiziunii Americane.

Printre numeroasele premii si distinctii nationale si internationale acordate celebrului tenor, se numara un premiu Grammy, premiul Sir Lawrence Olivier, iar in 1992, titlul de Director Muzical al renumitelor Jocuri Olimpice organizate la Barcelona.

Concertele celor "3 Tenori", tinute in compania lui Placido Domingo si a lui Luciano Pavarotti, au devenit deja legenda, avand un impact nemaiintalnit in lumea operei: un public international de peste doua miliarde de oameni!

Alaturi de activitatea muzicala, Jose Carreras este recunoscut si pentru eforturile sale umanitare, indreptate in special spre tratarea leucemiei: incepand cu 1998, Jose Carreras patroneaza "Fundatia Internationala impotriva Leucemiei - Jose Carreras".

Alaturi de Placido Domingo si starul norvegian Sissel, Jose Carreras a participat in 2002, la Moscova, la un Concert de Craciun de poveste. Intoarcerea sa in februarie 2004 la Opera din Viena, a marcat 30 de ani de la debutul sau pe scena celebrei opere, Posta Austriaca producand chiar un timbru personalizat, cu numele sau, pentru a onora acest eveniment.

In 2008, Jose Carreras a continuat seria de concerte memorabile in jurul intregii lumi, vocea sa fiind auzita in Japonia, Coreea, China, Emiratele Arabe Unite, America de Sud, Rusia, Germania, Austria, Italia, Anglia, Grecia, Spania, Scandinavia.


Sursa: Emagic


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.